- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Profi ar putea investi peste 10 mil. euro in 7 magazine anul acesta

10 Jul, 16:25 • Redactia DailyBusiness
Retailerul de tip discount Profi a inaugurat cel de-al 38-lea magazin din Romania, la Slatina, si intentioneaza sa mai deschida 7 anul acesta, investitia intr-o unitate fiind cuprinsa intre 1 si 1,5 milioane euro, potrivit reprezentantilor companiei.
Profi ar putea investi peste 10 mil. euro in 7 magazine anul acesta

„Vrem sa mai deschidem 7 magazine anul acesta, iar investitia o sa varieze intre 1 si 1,5 milioane de euro pe unitate, in functie de formatul magazinului, daca este in locatie inchiriata sau construit”, au declarat reprezentantii Profi Romania, citati de NewsIn.

Magazinul Profi din Slatina are o suprafata de 1.056 metri patrati, din care 789 mp – suprafata de vanzare. Magazinul va comercializa o gama de 3.500 de articole, printre care produse alimentare, de menaj si igiena.

Profi Rom Food a cumparat, in vara lui 2007, lantul de 9 supermaketuri Albinuta de la societatea lituaniana Maxima LT, pentru care a platit 25,2 milioane lei (circa 7,5 mil. euro). Rebranding-ul magazinelor Albinuta se va realiza pana la sfarsitul anului 2008.

Profi Rom Food este detinuta de grupul franco-belgian Louis Delhaize. Grupul a inregistrat in 2006 o cifra de afaceri de peste 11 miliarde euro.

La nivel mondial, Louis Delhaize detine si retelele de supermarketuri Match si Smatch, magazinele specializate in gradinarit Truffaut, magazinele de animale Animalis, precum si cybermarketurile prin Internet.