- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Raifeisen Banca pentru Locuinte preia competitorul HVB Banca pentru Locuinte

16 Jul, 12:14 • Redactia DailyBusiness
Fondatorii Raiffeisen Banca pentru Locuinte (Raiffeisen Bank, Raiffeisen Bausparkasse si Bausparkasse Schwäbisch Hall) au semnat marti acordul pentru preluarea bancii pentru economisire - creditare HVB Banca pentru Locuinte (HVB BpL), acordul urmand sa fie aprobat de Consiliul Concurentei, a anuntat un comunicat al Raiffesen Bank emis miercuri.
Raifeisen Banca pentru Locuinte preia competitorul HVB Banca pentru Locuinte

Reprezentantii Vereinsbank Victoria Bauspar (VVB), unul dintre actionarii HVB Banca pentru Locuinte, alaturi de Bank Austria Creditanstalt si UniCredit Tiriac Bank, au declarat ca au luat decizia de vanzare a bancii deoarece si-au propus sa isi concentreze activitatea pe piata germana.

„Acesta este pasul logic dupa vanzarea unei banci similare in Republica Ceha la inceputul acestui an”, a declarat Ludwig Roth, membru al Directoratului la VVB si HVB BpL.

De cealalta parte, Steven van Groningen, presedinte al Raiffeisen Bank Romania, a declarat ca banca pe care o conduce a recurs la aceasta achizitie pentru a isi consilida pozitia de lider pe piata locala, pe acest segment.

„Am fost primii pe aceasta piata, bazandu-ne pe experienta extinsa si pe succesul pe pietele europene al partenerilor nostri Raiffeisen Bausparkasse si Bausparkasse Schwäbisch Hall, ca si pe expertiza locala si reteaua de distributie a Raiffeisen Bank. Prin preluarea HVB BpL va rezulta un si mai puternic numar unu al pietei de economisire-creditare pentru domeniul locativ”, a declarat seful Raiffesien Bank.

Raiffeisen Banca pentru Locuinte administreaza acum contracte de economisire-creditare pentru aproximativ 160.000 clienti cu o valoare contractuala totala de circa 600 milioane euro. Economiile totale ale clientilor RBL depasesc 70 de milioane euro, o crestere de 20% comparativ cu finalul anului 2006.

HVB Banca pentru Locuinte a fost lansata in septembrie 2005, avand trei actionari: Vereinsbank Victoria Bauspar AG cu 55%, Bank Austria Creditanstalt AG cu 35% si UniCredit Tiriac Bank cu 10%. In 2007 numarul de contracte bauspar a crescut cu 46% comparativ cu finalul anului 2006.

In prezent, pe piata locala mai activeaza BCR Banca pentru Locuinte.