- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Raiffeisen: Leul este inca sensibil la evolutiile externe

12 Jun, 12:34 • Redactia DailyBusiness
Leul este in continuare una dintre monedele cele mai afectate din regiune de evenimentele externe, din cauza fundamentelor economice slabe si a deficitelor externe, apreciaza cel mai recent raport "Focus FX" al Raiffeisen Bank.
Raiffeisen: Leul este inca sensibil la evolutiile externe

Moneda nationala este de asteptat sa confirme si in aceasta saptamana tendinta, ramanand dependenta de sentimentul regional al investitorilor.

Dar daca exporturile vor creste in continuare mai accelerat decat importurile, trend confirmat in ultimele luni, atunci aceasta evolutie va fi in sprijinul leului, se mentioneaza in raport.

Deprecierea leului de la inceputul saptamanii a fost pusa de analistii Raiffeisen pe seama aversiunii crescute fata de risc a investitorilor straini, pe fondul anuntului suprinzator al oficialilor Bancii Centrale Europene ca vizeaza o posibila majorare a dobanzii cheie in viitor.

Pe de alta parte, anuntarea unei rate a somajului peste asteptari in Statele Unite la inceputul saptamanii a contribuit la randul sau la cresterea aversiunii fata de activele cu risc ridicat a celor care efectueaza plasamente.