- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Raiffeisen: Scaderea dobanzilor poate readuce leul la 3,6 lei/euro, la finele lunii

22 Apr, 16:18 • Redactia DailyBusiness
Leul s-ar putea deprecia in cursul acestei luni spre 3,6 lei/euro, pe fondul revenirii la niveluri normale a dobanzilor interbancare, mentioneaza cel mai recent raport Focus FX al Raiffeisen Bank.
Raiffeisen: Scaderea dobanzilor poate readuce leul la 3,6 lei/euro, la finele lunii

Scaderea randamentelor ar putea determina investitorii sa fie din nou atenti la fundamentele economice ale Romaniei, in acest fel crescand presiunile de depreciere pe leu, precizeaza raportul.

Previziunile Raiffeisen indica un curs de 3,65 lei/euro pentru finele lui iunie, de 3,60 lei/euro pentru sfarsitul lui septembrie si de 3,5 lei/euro la finalul lui 2008.

Moneda nationala a castigat 4,5% in fata euro de la inceputul lunii. Aprecierea rapida a leului a fost sprijinita de imbunatatirea sentimentului investitorilor din regiune fata de pietele emergente, dar si de dobanzile interbancare mari de pe piata locala.

Totodata, nevoia de fonduri a companiilor care in aceasta perioada fac platile impozitelor trimestriale alimenteaza cererea interna de lei.

Specialistii Raiffeisen Bank considera ca presiunile pe apreciere se vor mentine in cursul acestei saptamani si al celei viitoare, datorita nivelelor inalte ale dobanzilor interbancare. Cu toate acestea, exista posibiliatea ca sentimentul investitorilor regionali sa se deprecieze, caz in care leul nu se va aprecia.