- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Războiul cireșelor: România VS. Marea Britanie! Unde le putem găsi la un preț mai acceptabil

25 May, 15:47 • Alexe Raluca
Dacă până acum am crezut că în România cireșele sunt scumpe, atunci se vede că nu știm cum stă treaba în Marea britanie. O româncă stabilită la Londra a arătat ce prețuri se cer pentru fructele dulci de sezon.
Războiul cireșelor: România VS. Marea Britanie! Unde le putem găsi la un preț mai acceptabil

O româncă stabilită în Londra a arătat ce sume de-a dreptul colosale plătesc britanicii pentru acest „capriciu” dulce. Prețul este mult mai mare față de cel din piețele și supermarketurile românești, motiv pentru care produsul este vândut la bucată.

Citește și: Cartofii noi vânduți la preț de cireșe de mai! Cât trebuie să scoți din buzunar pentru 1KG

Războiul cireșelor: România VS. Marea Britanie

Românca a povestit recent cât de surprinsă a fost să afle că cireșele pot fi cumpărate, în România, în 2024, și cu 25 de lei kilogramul. Chiar și prețurile din magazine i se par mici comparativ cu situația din Marea Britanie.

„De curiozitate, am căutat și am aflat că, în țară, cireșele de mai se vând cu 60 de lei în supermarketuri și cu 25-30 de lei la comercianții de pe marginea drumului dintr-o comună ploieșteană…Nu spunem că e ieftină viața în România, știm cu toții că nu e așa…dar cu siguranță ceea ce spunea doamna despre care v-am povestit era o exagerare… Păi, veniți doamnă la „piața” noastră din incinta Harrods (centrul Londrei,n.r.) să vedeți și aici cum stau treburile…”, a spus femeia pe rețelele de socializare.

Prețul unei singure cireșe în Londra este de 3 lire, adică mai mult de 17 lei, calculat la cursul BNR actual. Un kilogram de cireșe în Regat costă 165 de lire, adică peste 950 de lei. Suma este mult prea mare pentru orice buzunar, ca să nu mai spunem că pentru România ar fi chiar imposibil ca cineva să își permită un singur kilogram „de poftă”.

„Din păcate, nu avem o poză recentă să vă arătăm, dar vă spunem sub cuvânt de onoare: la Harrods e aproximativ 3 lire sterline doar o singură cireașă! Adică vreo 17-18 Lei! Iar prețul pe kilogram e fix 165 de lire sterline”, a mai spus românca.

Cel mai mic preț pe care l-a observat românca din Londra a fost în luna august 2023, când două bucăți costau „doar” 5,4 lire, adică aproximativ 31 de lei.

„Fotografia atașată arată prețul din august, anul trecut, în vârf de sezon, cum s-ar spune, când prețul este la cel mai scăzut nivel. Era atunci 150 de lire sterline kilogramul… sau doar 5.40 lire sterline dacă voiai să cumperi două cireșe!”, a adăugat internauta.

Citește și: Cât costă cireșele de mai în piețe. Prețul care i-a lăsat fără cuvinte pe cumpărători