- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Cât costă cireșele de mai în piețe. Prețul care i-a lăsat fără cuvinte pe cumpărători

05 May, 19:42 • Cornel Ghimeșan
Cireșele de mai sunt la mare căutare la final de primăvară. Nu mulți români își mai permit să dea atâția bani pe acest fruct fiindcă prețurile au crescut enorm.
Cât costă cireșele de mai în piețe. Prețul care i-a lăsat fără cuvinte pe cumpărători

În piețele din orașele mari, cu ar fi București, Cluj sau Timișoara, prețurile pentru cireșele de mai sunt colosale, iar românii nu sunt dispuși să scoată atâția bani din buzunar.

Pe site-urile de specialitate au apărut deja primele anunțuri legate de cireșele de mai. Prețurile nu se compară cu cele din piețele din București sau orașele mari.

Citește și Cireşe la 249 de lei kilogramul. Aprozarul care a scăzut preţul cu 1 leu

Câțiva producători locali i-au surprins plăcut pe români, după ce au scos la vânzare aceste fruct din livezile proprii cu doar 15 lei kilogramul. „Vând cireșe romanești din livada proprie, soiurile Negre de Bistrița, Van si Stella. Culesul începe pe data de 26 mai. Pot asigura zilnic cantități de 200-400 kg proaspăt culese, până la finalul lunii iunie. Livada se află în localitatea Urechesti, județul Vrancea. Nu au fost aplicate tratamente în ultimele săptămâni premergătoare coacerii. Prețul de 15 lei pe kilogram este negociabil în funcție de cantitate.”, se arată în unul dintre anunțurile de pe OLX.

Un alt bărbat a cerut tot 15 lei pe kilogram, precizând că prețul e negociabil.

„Tot 15 lei pe kilogram cere și un bărbat din comuna Vâlcelele, județul Călărași. Acesta a anunțat că va începe culesul în data de 10 mai, iar cantitatea disponibilă pe care o are pentru vânzare este de 2 tone. Producătorul are în livadă soiuri dulci de diferite mărimi.

Vând cireșe de mai din livada proprie. Soiuri:

– Bigarreu Buralt

– Valerij Cskalov
– Regina

Culesul va începe din data de 10 mai. Cantitate disponibilă în jur de 2 tone. Disponibil pentru comenzi și colaborare. Prețul este 15 lei/kg, negociabil. Soiuri foarte gustoase și dulci de mărimi mari și medii.Asigur transport în limita a 100 de km.”, se arată în anunț.

În urmă cu o lună, vă spuneam despre prețurile cerute de vânzători pentru primele cireșe apărute pe piață. În Constanța, un kilogram de cireșe a fost scos la vânzare cu 250 de lei.

Explicația comercianților pentru prețul exorbitant a fost distanța pe care fructele o parcurg până ajung pe tarabele din piețe. Ele au fost aduse din Chile, iar cei 13.000 de kilometri parcurși costă mult, motiv pentru care vânzătorii nu au vrut să scadă prețul.

Tags:
Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult