- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Remar Pascani isi majoreaza capitalul social cu doua treimi

23 Apr, 08:09 • Redactia DailyBusiness
Compania Remar Pascani, specializata in constructia de material rulant, intentioneaza sa si majoreze capitalul social cu doua treimi, pana la 26,04 milioane lei (7,35 mil.euro).
Remar Pascani isi majoreaza capitalul social cu doua treimi

Conducerea constructorului de material rulant va propune actionarilor majorarea capitalului social prin incorporarea profitul net aferent anului trecut, de 10,37 milioane lei (2,92 mil.euro), se arata in convocatorul companiei trimis, marti, pietei Rasdaq.

Daca majorarea va fi aprobata in cadrul adunarii generale din 22 mai, vor fi emise circa 4,15 milioane actiuni noi, cu o valoare nominala de 2,50 lei.

Astfel, actionarii companiei vor primi 661,9 actiuni gratuite, la 1.000 de titluri detinute.

Remar vrea sa promoveze la cota bursei

Remar Pascani a anuntat, pe de alta parte, ca vrea promovarea la categoria a II-a a Bursei si propune ca intermediar al operatiunii societatea de servicii de investitii financiare Vienna Investment Trust.

Remar Pascani are un capital social de 15,67 milioane lei, divizat in 6,27 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 2,50 lei. Actionarul majoritar al Remar Pascani este compania Grup Feroviar Roman care detine potrivit ultimelor raportari 79,97% din actiuni, in vreme ce SIF Moldova are o participatie sub 5%.

Titlurile Remar Pascani se tranzactioneaza la categoria de baza a pietei Rasdaq, sectiunea XMBS, sub simbolul RMAR. Actiunile Remar Pascani au incheiat sedinta de tranzactionare din 22 aprilie la cotatia de 19,40 lei, in crestere cu 3,19%, ceea ce da o capitalizare de 121,6 milioane lei (34,16 milioane euro).