- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Revolta unui clujean nemulțumit de factura primită pentru termoficare în decembrie 2023. „Nu mâncăm, ca să plătim căldură?”

04 Feb, 21:41 • Adrian Popovici
Costurile tot mai mari ale utilităților sunt o problemă cu care se confruntă toți românii. Cut toate acestea, în unele situații factura pe care o primesc poate părea îndeajuns de absurdă încât cei care le primesc cred că e necesar să le facă publice pe internet. În această situație se află și un locuitor din Cluj care și-a explicat situația pe internet
Revolta unui clujean nemulțumit de factura primită pentru termoficare în decembrie 2023. „Nu mâncăm, ca să plătim căldură?”

Costurile tot mai mari ale utilităților sunt o problemă cu care se confruntă toți românii. Cut toate acestea, în unele situații factura pe care o primesc poate părea îndeajuns de absurdă încât cei care le primesc cred că e necesar să le facă publice pe internet. În această situație se află și un locuitor din Cluj care și-a explicat situația pe internet, transmite Cancan.

După cum explică clujeanul, el are de plătit 776 de lei pentru decembrie 2023, asta în condițiile în care ultima lună a anului trecut a fost neobișnuit de caldă. Factura neobișnuit de mare a venit, după cum explică clujeanul pentru un apartament de nici 40 de metri pătrați.

„Eu am plătit cheltuieli la un apartament cu două camere (aproximativ 40 de mp) pe termoficare 776 de lei! Cheltuielile totale au fost de 1.026 de lei, dar în decembrie nu a fost foarte frig. Ar trebui să fie 400-500 de lei, dar cred că mai suntem zece pe scară legați la Termoficare din 44 de apartamente.”

Clujeanul a fost uimit atunci când a privit suma de plată de pe factură a și a venit imediat și cu o soluție. Determinat, bărbatul intenționează să-și instaleze o centrală termică, întrucât a constatat că cei care au adoptat această măsură plătesc chiar și de 5 ori mai puțin pentru încălzire.

„Costă cam 3000 de euro să pun centrală, dar asta voi face. Nu e normal. Cei cu centrală proprie plătesc 200, poate maxim 300 de lei pe lună la încălzire și eu dublu! Nu mâncăm, ca să plătim căldură?”, a mai explicat clujeanul nemulțumit de factura primită.

Sursă foto: Freepik
Sursă foto: Freepik

Citește și: Factura de electricitate uriaşă primită de patronul unui magazin de cartier. Bărbatul se gândeşte să plece din ţară

Tot mai mulți clujeni nemulțumiți de factura primită

Bărbatul nu este singurul aflat într-o astfel de situație. O altă locuitoare din Cluj s-a plâns că a fost nevoită să achite o factură de 794 de lei pentru încălzire. Femeia a subliniat că este singura pe coloana rămasă pe sistemul comun, motiv pentru care nu a fost surprinsă de suma foarte mare.

În plus, pentru un apartament în care locuiesc două persoane, un alt clujean a raportat că a plătit 765 de lei pentru încălzire. În blocul său, din cele 44 de locuințe, mai mult de 20 nu dispun de o centrală termică proprie.

Te-ar putea interesa și: Factura la gaze s-ar putea dubla din 2025. Cele 4 scenarii luate în calcul de experți după ce plafonarea nu se va mai aplica