- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Rezervele valutare ale BNR au urcat in ianuarie la 25,55 mld.euro

01 Feb, 13:32 • Redactia DailyBusiness
Rezervele valutare ale Bancii Nationale a Romaniei (BNR) erau la sfarsitul lui ianuarie de 25,55 mld. euro, volumul acestora crescand in prima luna a anului cu 245 mil. euro, au anuntat oficialii institutiei.
Rezervele valutare ale BNR au urcat in ianuarie la 25,55 mld.euro

Intrarile de valuta la banca centrala au fost in ianuarie de 1,03 miliarde euro, reprezentand modificarea rezervelor minime in valuta constituite de bancile comerciale, venituri din administrarea rezervei internationale si alte forme de venituri.

Iesirile de valuta au cumulat in prima luna a anului 794,1 milioane euro, reprezentand plati de rate si dobanzi scadente la datoria publica externa directa si garantata de Ministerul Economiei si Finantelor (MEF), modificarea rezervelor minime in valuta constituite de bancile comerciale, etc.

Rezerva fizica de aur a BNR s-a mentinut in inauarie la 103,7 tone. Pe fondul evolutiilor preturilor internationale, valoarea acesteia a crescut la 2,07 miliarde euro. Cumulate, rezervele valutare si de aur ale bancii centrale reprezentau la 31 ianaurie 27,62 miliarde euro.