- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Romconserv: Vanzarile la conservele din fructe au scazut cu 30% in 2008

19 Dec, 11:37 • Redactia DailyBusiness
Vanzarile la conservele din fructe autohtone au scazut in acest an cu 30% fata de 2007, in principal ca urmare a preturilor mari cu care aceste produse ajung in rafturile marilor magazine, a declarat Aurel Tanase, presedintele patronatului Romconserv.
Romconserv: Vanzarile la conservele din fructe au scazut cu 30% in 2008

Acesta a explicat ca sunt probleme deosebite in relatia dintre producatoi si supermarketuri, acestea nerespectand codul de bune practici stabilit, si impunand taxe mari pentru expunerea pe rafturi a produselor autohtone, care automat maresc pretul final al conservelor, potrivit NewsIn.

Potrivit presedintelui Romconserv, productia de conserve din fructe s-a redus in 2008 considerabil comparativ cu anul trecut.

„De asemenea, productia de conserve din fructe se situeaza in 2008 la circa 60% fata de productia de anul trecut. Materiile prime putine si scumpe si temperaturile scazute in perioada infloritului au facut ca preturile la productia de conserve sa se mentina foarte ridicate, facand ca productia de fructe sa fie destinata in principal consumului in stare proaspata”, a aratat Aurel Tanase.

Anul acesta nu au existat produse conservate din cirese, iar conservele din visine s-au realizat folosind materie prima importata din Polonia.

Produsul preferat dintre conservele de fructe este gemul din prune fara zahar, pentru productia caruia exista suficienta materie prima si capacitate de productie, a mai spus Tanase.

El a adaugat ca in ultimi 2 ani a crescut semnificativ calitatea si prezentarea conservelor din fructe. In acest sens, s-a realizat comercializarea conservelor sub forma de mici caserole pentru consumul in sfera HoReCa (hoteluri, restaurante, catering), pentru a incerca o crestere a vanzarilor.