- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Romgaz va explora gaze in Polonia si Slovacia cu englezii de la Aurelian Oil&Gas

15 Jul, 15:59 • Redactia DailyBusiness
Producatorul national de gaze Romgaz si compania Aurelian Oil&Gas vor semna la sfarsitul lunii septembrie contractul de colaborare privind explorarea de gaze din Polonia si Slovacia, urmand ca pana la sfarsitul anului sa inceapa lucrarile de explorare
Romgaz va explora gaze in Polonia si Slovacia cu englezii de la Aurelian Oil&Gas

„Colaboram deja cu Aurelian Oil&Gas, o firma englezeasca ce opereaza in Romania. Am concesionat impreuna perimetre de explorare in Polonia si Slovacia pe care vom face lucrari de explorare. Discutiile sunt avansate, mai trebuie sa ne inscriem in tarile respective, pentru ca vom plati acolo impozite”, a declarat Francisc Toth, directorul general al Romgaz, citat de NewsIn.

Potrivit acestuia, perimetrele sunt concesionate pentru 30 de ani.

Cele doua companii sunt co-titulari de acord petrolier, prin care Aurelian Oil&Gas este operatorul perimetrelor si Romgaz are o cota parte de doar 25% din drepturile si obligatiile petroliere aferente licentelor pe perimetrele respective, potrivit datelor Romgaz.

Romgaz si Aurelian Oil&Gas au semnat deja un acord de cooperare in comun privind explorarea, dezvoltarea si exploatarea perimetrelor Brodina si Cuejdiu.

Ministerul Economiei si Finantelor este actionarul majoritar al Romgaz, care are ca principal obiect de activitate extractia si inmagazinarea gazelor naturale.