- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Rusii de la Gazprom discuta la Bucuresti importul direct de gaze in Romania

29 Oct, 11:31 • Redactia DailyBusiness
O delegatie a Gazprom va discuta miercuri la Bucuresti cu reprezentantii ai Transgaz si Romgaz despre importul direct de gaze al Romaniei, dar si despre alte proiecte care vizeaza tranzitul de gaze din Rusia catre Europa, aceste probleme fiind discutate si la Moscova in urma cu o saptamana.
Rusii de la Gazprom discuta la Bucuresti importul direct de gaze in Romania

Delegatia Gazprom va sta in Romania o singura zi, au declarat marti Ioan Rusu, directorul general al Transgaz, si Lucian Stancu, directorul general adjunct al Romgaz citati de NewsIn.

Problemele aflate pe agenda sunt legate de dezvoltarea unor capacitati de inmagazinare pe teritoriul Romaniei (inclusiv proiectul depozitului de gaze de la Roman Margineni, dar si alte posibile depozite de gaze), derularea contractelor de tranzit si posibilitati de dezvoltare a acestor activitati.

Un alt subiect ce urmeaza sa fie dezbatut in cadrul intalnirii din Romania este problema importului direct de gaze naturale de la Gazprom, pentru cantitati suplimentare celor prevazute in contractele deja semnate.

Anul trecut, cantitatea de gaz rusesc care a tranzitat Romania spre Turcia, Grecia si Macedonia a fost de 17,2 miliarde metri cubi, cu 2 miliarde metri cubi mai mult decat in 2006.