- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Salariatii BCR incheie greva, urmeaza discutiile cu patronatul

15 Aug, 13:02 • Redactia DailyBusiness
Federatia Sindicatelor Libere din Banca Comerciala Romana (FSI BCR) incheie vineri greva japoneza si va discuta saptamana viitoare cu patronatul bancii despre revendicarile salariatilor.
Salariatii BCR incheie greva, urmeaza discutiile cu patronatul

Salariatii au protestat de miercuri pana vineri, purtand banderole albe, nemultumiti de noile conditii privind programul de lucru, de planul de concedieri si de inegalitatile salariale.

„Desfasurata pe parcursul a 3 zile lucratoare, datorita masurilor adoptate de catre FSI BCR, aceasta prima forma de protest a decurs fara incidente, activitatea la nivelul unitatilor teritoriale s-a derulat ca in zilele obisnuite de lucru, banca si clientii nefiind afectati”, a spus Ciprian Ionescu, presedintele FSI BCR, citat de NewsIn.

Acesta a adaugat ca vineri a primit o propunere din partea patronatului, pentru a discuta saptamana viitoare despre nemultumirile sindicalistilor. El a mai afirmat ca sindicalistii vor continua demersurile pentru a rezolva problemele care-i nemultumesc pe salariati, fie prin dialog, fie prin alte actiuni sindicale.

„Impreuna cu membrii de sindicat, conducerea FSI BCR va analiza toate optiunile si variantele posibile astfel incat, cu respectarea dispozitiilor legale, sa continuam demersurile noastre in vederea rezolvarii problemelor cu care acestia se confrunta, fie pe calea dialogului, fie prin activitati specifice sindicale”, a mai spus reprezentantul sindical.

Miercuri, conducerea bancii a reactionat la protestul salariatilor printr-un comunicat in care se mentiona ca motivele pe care se sprijina decizia sindicatului nu justifica in mod real o astfel de actiune si ca managementul BCR este in continuare deschis dialogului.