- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Salariu diminuat cu 15% pentru profesoara din Sighetu Marmației care a făcut-o analfabetă pe Ligia Deca, ministrul Educației, în fața elevilor

24 Jul, 20:19 • Bocioacă Bianca
Profesoara de latină de la Colegiul Național Pedagogic „Regele Ferdinand”, din Sighetu Marmației, a fost sancționată cu diminuarea salariului cu 15% timp de 6 luni, după ce a fost înregistrată de elevi în timp ce adresa injurii ministrului Educației.
Salariu diminuat cu 15% pentru profesoara din Sighetu Marmației care a făcut-o analfabetă pe Ligia Deca, ministrul Educației, în fața elevilor

O profesoară de la Colegiul Național Pedagogic „Regele Ferdinand” din Sighetu Marmației a fost înregistrată de elevi în timp ce afirma că Ligia Deca, ministrul Educației, este „imbecilă” și „analfabetă”.

Francesca Pok, pe numele său, a fost sancționată cu diminuarea salariului cu 15% pe o perioadă de șase luni. Decizia a fost luată de Consiliul de Administrație al colegiului pentru „atitudinea la clasă a profesoarei și pentru situaia de la clasă”, unde mai mulți elevi erau corigenți și repetenți la limba latină și nu existatu planuri remediale. Părinții unui elev corigent acuză că acesta nu a mers la ore din cauza comportamentului profesoarei.

Citește și: Elevii din liceu ar putea studia o nouă materie. Ligia Deca a făcut anunțul: „Am încredere că acest lucru se va concretiza”

Sancțiunea aplicată profesoarei din Sighetu Marmației

„Referitor la problema doamnei, lucrurile s-au încheiat aici. Din punctul meu de vedere și din ceea ce știu eu pe partea de legislație, nu poți sancționa o persoană de două ori pentru aceeași greșeală. Urmează un control și o monitorizare foarte atentă și din partea noastră și din partea școlii a ceea ce se întâmplă în școală”, 

a declarat inspectorul Mihai Pop, potrivit edupedu.ro.

Citește și: Ligia Deca, declarații de ultim moment. Ministrul a anunțat ce se va întâmpla în Educație: „Urmează o activitate intensă”

În acest moment, există două anchete în derulare, una a Corpului de Control al Ministerului Educației și una a ISJ Maramureș.

„Raportul Corpului de Control al Ministerului Educației pentru Colegiul Regele Ferdinand și raportul echipei de inspectori de la ISJ Maramureș vor fi făcute publice pană la începerea anului școlar. Avem și o inspecție tematică pentru a analiza situația elevilor corigenți și repetenți la nivel de județ”, a adăugat Mihai Pop.

Francesca Pok, profesoarad din Sighetu Marmației, a fost înregistrată de elevi, după finalizarea grevei din învățământ, în timp ce le spunea copiilor că „potrivit imbecilei de ministră pe care o avem, este imbecilă, este analfabetă ministra pe care o avem. Avem un ministru al Educației care în viața ei nu a predat o oră. Și este ministrul Educației”.