- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Elevii din liceu ar putea studia o nouă materie. Ligia Deca a făcut anunțul: „Am încredere că acest lucru se va concretiza”

13 Jul, 23:50 • Lupu Alexandra
O nouă materie pentru elevii de liceu din România! Ministrul Ligia Deca a făcut anunțul. Iată despre ce disciplină este vorba.
Elevii din liceu ar putea studia o nouă materie. Ligia Deca a făcut anunțul: „Am încredere că acest lucru se va concretiza”

Ligia Deca a informat că elevii din liceu ar putea studia o nouă materie, relatează antena3.ro. Este vorba despre Gramatica limbii române.

Ligia Deca, despre o nouă materie în licee

Ligia Deca a transmis că elevii din licee ar putea studia o nouă materie: Gramatica limbii române. Ministrul Educației a scris pe o rețea socială că este necesar ca tinerii să studieze elemente de exprimare corectă și la liceu, nu doar în gimnaziu, așa cum se întâmplă acum. Ligia Deca a punctat că are încredere că lucrurile se vor concretiza în noile programe pentru liceu.

Citește și despre: Burse școlare 2023. Anunț important pentru elevi! Apar schimbări la bursele școlare

„Îmi doresc și cred că este necesar ca elevii să studieze elemente de exprimare corectă și la liceu, nu doar în gimnaziu! Am încredere că acest lucru se va concretiza în noile programe pentru liceu”, a scris ministrul Educației pe o rețea socială.

Marți, 11 iulie, a fost avut loc revizuirea programelor școlare pentru liceu. Discuția a avut loc la Ministerul Educației, alături de experți din Institutul de Lingvistică al Academiei Române, transmite Ligia Deca.

„Orice reformă presupune consultarea specialiștilor pe fiecare dintre palierele pe care aceasta le implică, înainte de începerea efectivă a procesului. Sper ca discuția de astăzi să se concretizeze în lucru în echipă, atunci când vom începe procesul de revizuire a programelor școlare!”, se mai arată în postarea ministrului.

Ligia Deca
Ligia Deca

Adina Dragomirescu, directorul Institutului de Lingvistică al Academiei Române spune pentru Edupedu.ro că „am mers să discutăm despre introducerea gramaticii la liceu. După apariția noilor legi va fi nevoie să se restructureze și programele și noi am vrea ca Institutul și alte foruri universitare să fie implicate în alcătuirea lor. E un proces mai complex care implică toate disciplinele pentru că se schimba legislația. Ne arătăm disponibilitatea și ajutorul, pentru momentul când se reînființează, să facem parte din grupurile de lucru pentru programele de liceu”.

Legile Educației au fost publicate în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare de pe 2 septembrie 2023. Ideea de a introduce gramatica la liceu a fost lansată chiar în aceeași perioadă a anului trecut, de fostul ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu. El a anunțat pe data de 13 iulie că va fi reintrodusă gramatica în programele școlare, în urma noilor planuri-cadru de la liceu, care trebuiau să intre în vigoare din septembrie 2023, după cum anunța el la acea vreme.

Vezi și: Veste bună pentru elevi! Se dau vouchere de 250 lei de la stat. Când le vor primi și ce pot face cu banii