- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Scaderea consumului de bere din Romania forteaza Ursus sa inchida fabrica din Cluj

18 Nov, 14:44 • valentin..nicolae
Ursus Breweries inchide fabrica din Cluj, pe fondul scaderii consumului de bere din Romania, urmand sa disponibilizeze 150 de angajati, si deschide o micro-berarie care va produce un sortiment de bere special pentru consumatorii din Cluj, a anuntat compania.
Scaderea consumului de bere din Romania forteaza Ursus sa inchida fabrica din Cluj

Anuntul Ursus Breweries vine dupa ce si alti competitori au inchis din facilitatile de productie locale, precum Bergenbier si Heineken.

Fabrica din Cluj va fi inchisa din cauza costurilor foarte mari, in comparatie cu cele aferente celorlalte trei fabrici Ursus Breweries din Timisoara, Brasov si Buzau, potrivit lui Grant McKenzie, vicepresedinte marketing Ursus Breweries.

Reprezentantii companiei au explicat costurile mari de la fabrica din Cluj prin faptul ca aceasta este situata in centrul orasului, ceea ce ingreuneaza distributia, procesul de modernizare si extinderea facilitatii.

De asemenea, compania nu a luat in calcul relocarea facilitatii in afara orasului din cauza consumului in scadere din Romania, care nu justifica o astfel de masura. Reprezentantii companiei au precizat ca prin celelalte trei fabrici pot acoperi cererea de pe piata locala.

„Piata berii continua sa scada in Romania, contractandu-se cu mai mult de un sfert in ultimele 18 luni”, au spus reprezentantii Ursus.

Conform datelor Asociatiei Berarii Romaniei, consumul de bere a scazut cu 11% in primul semestru al acestui an, fata de perioada similara a anului trecut.

Cei 150 de angajati disponibilizati vor primi pachete compensatorii si asistenta pentru reorientare profesionala.

Micro-beraria va include o facilitate de productie, destinata fabricarii unui sortiment special pentru clujeni, cei mai atasati consumatori romani fata de brandul Ursus, si un restaurant.

Proiectul va fi finalizat in vara anului 2011, potrivit reprezentantilor companiei care nu au precizat o valoare a investitiei.