- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Se deschide pârtie de schi în București. Unde va fi amplasată și care este data inaugurării

02 Nov, 21:47 • stefan.vlad
Se deschide pârtie de schi în București. Ski in the City este un eveniment ce doreşte promovarea sporturilor de iarnă pentru copii şi, în acelaşi timp, pentru tinerii pasionaţi de freestyle ski & snowboard. Organizatorii de la Păltiniş Arena vor aduce echipament de schi şi snowboard pentru cei mici, puse la dispoziţie în mod gratuit.
Se deschide pârtie de schi în București. Unde va fi amplasată și care este data inaugurării

Se deschide pârtie de schi în București, în Parcul Tineretului, în apropierea intrării principale, începând cu data de 18 noiembrie. Pârtia amenajată va avea înclinaţie mică, dedicată copiilor între 4 şi 10 ani ce vor să ia primul lor contact cu alunecarea pe zăpadă.

Se deschide pârtie de schi în București

Copiii vor fi ghidaţi în primii lor paşi de instructorii şcolilor de schi şi snowboard din cadrul complexului, iar cursurile de iniţiere vor avea o durată de 30 de minute. Pregătirea va fi făcută în ordinea prezentării la eveniment,

În acelaşi timp, este şi un eveniment dedicat tinerilor practicanţi de sporturi de acţiune, printr-un concurs de sărituri cu aterizare pe o imensă pernă gonflabilă şi de alunecare pe ţeavă cu schiuri şi snowboard.

Concurenţii vor fi împărţiţi pe mai multe categorii, snowboard masculin/ snowboard feminin/ ski masculin/ ski feminin, iar vârsta minimă de participare este de 14 ani.

Juriul acestei competiţii va fi format din snowboarderi şi schiori de elită din România. Câştigătorii celor două concursuri vor fi premiaţi cu produse de specialitate.

Citește și: Sporturile de iarnă sunt lăsate pe ultimul loc. În toată România sunt 189 de kilometri de pârtie schi, echivalentul unei singure stațiuni din Elveția

Afacerea de sezon cu care elveţienii au dat lovitura

În Elveția, pregătirile pentru iarnă sunt în plină desfășurare. O pârtie de patru kilometri va fi acoperită cu zăpadă, chiar dacă încă nu au căzut primele ninsori din acest sezon.

În Davos, în Alpii elvețieni, se va deschide în curând prima pârtie de schi de fond, cu o lungime de patru kilometri. Acest lucru este posibil doar cu zăpada din iarna trecută, ce a fost depozitată în condiții speciale pe timpul verii.

Pe parcursul celei de-a doua săptămâni din octombrie, lucrătorii au început să curețe rumegușul care a acoperit depozitele mari de zăpadă rămase din iarna trecută.

Stratul de rumeguș, cu o grosime de 30 – 40 de centimetri, asigură o izolare excelentă pentru zăpada de dedesubt. În primul rând, acesta protejează zăpada de lumina directă a soarelui, încetinind astfel foarte mult rata topirii. (Citește AICI mai multe detalii)