- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Siemens a inaugurat miercuri primul tramvai ultramodern din Oradea

23 Apr, 13:09 • Redactia DailyBusiness
Siemens Romania a inaugurat miercuri, impreuna cu autoritatile locale, primul tramvai cu podea foarte joasa (Ultra Low Floor - ULF) din Romania, unul dintre cele mai moderne tramvaie din lume, in valoare medie de 2,7 mil. euro.
Siemens a inaugurat miercuri primul tramvai ultramodern din Oradea

Conform contractului incheiat cu Primaria Municipiului Oradea, Siemens va livra inca 9 astfel de tramvaie pana in luna mai 2009.

Primul tramvai a intrat in exploatare dupa o perioada de testare pe reteaua de trasee a operatorului local de transport.

Lung de 24 de metri, tramvaiul ULF este propulsat de 6 motoare, are 5 usi, 45 de locuri pe scaun, o capacitate totala de 195 de pasageri, incalzire si aer conditionat. In timpul calatoriei, pasagerii sunt informati cu privire la statia care urmeaza.

„Contractul de achizitie incheiat cu Siemens Romania, in valoare de 27 de milioane de euro, prevede furnizarea a 10 tramvaie de ultima generatie, din care primele 6 vor fi livrate pana la sfarsitul acestui an”, a declarat Mihai Dan Groza primarul municipiului Oradea.

„Tramvaiul lansat astazi la Oradea este acelasi model ca si cel aflat in exploatarea regiei de transport local din capitala Austriei, Viena”, a mai spus Groza.

Siemens este cea mai mare companie din Romania care detine solutii inovatoare complete pentru urmatoarele sectoare de activitate: industrie, energie, sanatate.

Siemens a inregistrat in Romania, in anul fiscal 2007, vanzari de 340 milioane euro. Cu o activitate de peste 100 de ani in Romania, Siemens are sediul central in Bucuresti, si o prezenta regionala in Brasov, Cluj, Constanta, Iasi, Sibiu, Targu Mures, Timisoara si are peste 2.600 de angajati. Dintre cele 14 companii Siemens din Romania, 4 sunt unitati de productie si cercetare.