- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

TCE: Criza va reduce numarul jucatorilor din piata de transport si curierat

10 Feb, 11:49 • Redactia DailyBusiness
Actualul context economic va duce la o reducere a numarului jucatorilor din piata de transport si curierat, din cauza scaderii accentuate a volumelor de transport, apreciaza Sorin Sofian (foto), seful TCE, divizia de transport si curierat a grupului RTC.
TCE: Criza va reduce numarul jucatorilor din piata de transport si curierat

„Piata de transport si curierat in 2009 va determina o restrangere a jucatorilor din acest domeniu, contextul economic aducand probleme companiilor mici, datorita presiunii costurilor fixe si a scaderii accentuate a volumelor de transport in contextul crizei”, a precizat Sorin Sofian.

De asemenea, reprezentantii TCE estimeaza ca piata serviciilor de curierat va ramane o valoare egala cu cea din anul 2008.

„In prima jumatate a anului in curs, piata va inregistra o scadere, care va fi compensata de o crestere pe ultimele luni ale intervalului”, potrivit TCE.

Divizia de transport si curierat a grupului RTC a realizat in 2008 un rulaj de 27 milioane euro, au spus reprezentantii companiei.

Acestia estimau initial o cifra de afaceri de 28-30 milioane euro pentru anul trecut.

Din perspectiva numarului total de transporturi, TCE a realizat anul trecut aproximativ 3 milioane de livrari, insumand peste 130.000 de tone marfa transportata.

Pentru 2009, compania si-a bugetat o cifra de afaceri de 34 milioane euro, in crestere cu 36%.

„Estimarea acestui rulaj nu se bazeaza pe cresterea pietei, ci este sustinuta de proiectele noi dezvoltate pe serviciile: post, warehousing, express si spedition”, a mentionat Sofian.

In 2009, compania va realiza doar investitiile absolut necesare, conform ajustarilor determinate de derularea proiectelor incepute in 2008 si ajustarilor de volume transportate.

„Vizam permanent actiuni de optimizare a fluxurilor logistice. Investitiile demarate pana in acest moment si cele programate pentru anul in curs se vor concretiza in cresterea rulajului, in cresterea productivitatii cat si in implementarea sistemelor informatice destinate optimizarii rutelor de transport”, apreciaza Sorin Sofian.

Compania gestioneaza in prezent un parc auto cu 800 de masini proprii si peste 250 masini subcontractate si rulate zilnic. TCE este divizia de transport&logistica a RTC Holding – unul din cele mai mari grupuri de retail, distributie si servicii din Romania.