- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Titluri de stat FIDELIS 2023 cu dobânzi avantajoase pentru donatorii de sânge

23 Mar, 18:41 • Dobran Viorel
Se depun bani la programul Fidelis 2023. Dobânzile acordate deponenților, la euro și lei, sunt extrem de avantajoase. Se acordă un ajutor suplimentar pentru donatorii de sânge.
Titluri de stat FIDELIS 2023 cu dobânzi avantajoase pentru donatorii de sânge

Prima ediție FIDELIS 2023 aduce o noutate: tranșã specialã pentru donatorii de sânge. Ești donator și ai cea mai mare dobândã la titlurile de stat.
Ministerul Finanțelor se alãturã campaniei „România are sânge de rocker” inițiatã de Morning Glory, Rock FM, cu sprijinul Centrului de Transfuzie Sanguinã București, prin prima ediție a Programului de titluri de stat FIDELIS din 2023.

FIDELIS 2023: perioada de desfãșurare este 27 martie – 10 aprilie

Tranșa dedicatã donatorilor de sânge se va aplica pentru titlurile de stat emise în lei, cu scadența la un an, având o dobândã de 7,7%, cea mai mare oferitã în cadrul acestei ediții. De asemenea, un alt beneficiu oferit donatorilor este scãderea de 10 ori a pragului minim de subscriere de la 5.000 de lei la 500 lei.

Cât de riscat este să îți ții economiile în bănci? Cât câștigi din dobândă în această situație

Pot beneficia de condițiile avantajoase ale noii emisiuni persoanele care fac dovada donãrii de sânge începând cu 30 septembrie 2022.

În afară de tranșa dedicată donatorilor, ediția FIDELIS care debutează pe 27 martie va conține și tranșele uzuale, respectiv:

  • titluri de stat în lei, cu scadențe de 1 an și 3 ani și  dobânzi anuale de 6,70% și respectiv 7,35%,
  • titluri de stat în euro, cu scadențe de 1 an și 5 ani și dobânzi anuale de 3,70%, respectiv 5,80%.

Așadar, persoanele fizice rezidente și nerezidente cu vârsta peste 18 ani pot subscrie, prin intermediul bãncilor partenere BT Capital Partners&Banca Transilvania, Banca Comercialã Românã, B.R.D. – Groupe Société Générale și Alpha Bank, în titlurile de stat FIDELIS denominate în lei și în euro, care sunt listate la Bursa de Valori București.

Valoarea nominalã a unui titlu de stat FIDELIS 2023 este de 100 de lei pentru emisiunea în lei și 100 de euro pentru emisiunea în euro, iar pragul minim de subscriere este de 5.000 de lei, respectiv 1.000 de euro.

Titluri de stat FIDELIS 2023
Titluri de stat FIDELIS 2023

Titlurile de stat destinate populației sunt remunerate cu dobânzi anuale peste nivelul titlurilor de stat tranzacționate pe piața secundarã interbancarã. În procesul de subscriere a titlurilor de stat FIDELIS 2023 nu se percep comisioane de cãtre bãncile intermediare, iar veniturile obținute, atât din dobânzi, cât și din câștigurile de capital sunt neimpozabile.

Ce câștig vom avea peste trei ani, dacă deschidem un depozit bancar cu 1.000 de lei: „Uitaţi-vă după bănci mari”

Deținãtorii de titluri de stat TEZAUR sau FIDELIS 2023  lansate în cadrul emisiunilor anterioare ajunse la maturitate pot reinvesti disponibilitãțile neridicate la scadențã, prin subscrierea în cadrul acestei noi emisiuni.

Adrian Câciu, despre Fidelis 2023: „Mi-aş dori ca mai mulţi oameni să doneze sânge. Este o criză de sânge în România”

Ministrul Finanţelor Adrian Câciu spune că donatorii de sânge vor avea o dobândă mai mare în noua emisiune de titluri Fidelis, din 27 martie şi până pe 10 aprilie, respectiv 7,7% pentru tranşa cu maturitatea pe 1 an şi că valoarea minimă a subscrierii scade de la 5.000 de lei la 500 de lei pentru că „România chiar are nevoie de sânge”.

Mi-aş dori ca mai mulţi oameni să doneze sânge. Este o criză de sânge în România. Pe Fidelis, din 27 martie până pe 10 aprilie avem o subscriere pentru titlurile Fidelis la care donatorii de sânge vor avea o obândă mai mare faţă de celelalte. Cei care au donat sânge din T4/2022 şi care donează până la finalul perioadei de subscriere vor avea o dobândă de 7,7% pe un an. Până acum prima de subscrierea era de 5.000 de lei, dar pentru această campanie ducem prima la 500 de lei”, a spus ieri ministrul la o emisiune radio la postul Rock FM. El a adăugat că pentru 2023 MFP vrea să atragă 5 mld. lei prin Fidelis. „Avem 80.000 de oameni care au venit către titluri de stat Fidelis 2023. Interesul există”.