- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Un roman preia conducerea Raiffeisen Bank din Kosovo

15 Jul, 14:57 • Redactia DailyBusiness
Bogdan Merfea (foto) a fost numit de Raiffesen International seful subsidiarei grupului din Kosovo, Raiffeisen Bank Kosovo, care vine la conducerea bancii de pe pozitia de coordonator al ariei de vanzari si distributie a Raiffeisen Bank Romania, a anuntat marti banca.
Un roman preia conducerea Raiffeisen Bank din Kosovo

Bogdan Merfea are o experienta de 10 ani in domeniul bancar si s-a alaturat grupului Raiffeisen in 2001, cand a fost numit director al sucursalei Raiffeisen Bank din Brasov.

In 2004, a preluat functia de director al centrului regional de management Brasov, iar din 2005 a fost numit director executiv si a coordonat reteaua de unitati Raiffeisen Bank.

Sub conducerea sa, reteaua bancii a cunoscut o dezvoltare ampla, numarul unitatilor bancii crescand de la aproximativ 215 in 2005, la peste 500 de agentii in prezent.

Fostul sef al sucursalei din Kosovo al Raiffeisen Bank a fost Olivier Whittle.

Raiffeisen Bank Kosovo a fost fondata in noiembrie 2001 sub numele de American Bank of Kosovo, iar in 2003 a fost preluata de Raiffeisen Intrenational.

Banca ocupa in 2007 pozitia a doua in Kosovo, cu o cota de piata de 35%, cu active totale in valoare de 477 milioane de euro si o retea de aproximativ 40 de unitati si 600 de angajati.