- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

UniCredit Leasing va primi 50 mil. euro de la BEI

19 Dec, 10:33 • Redactia DailyBusiness
Unicredit Leasing a semnat un acord in valoare de 50 milioane euro cu Banca Europeana de Investitii (BEI), in vederea consolidarii sustinerii financiare si diminuarii efectelor crizei curente de credit pentru intreprinderile mici si mijlocii (IMM), a anuntat compania.
UniCredit Leasing va primi 50 mil. euro de la BEI

Proiectele companiilor romanesti pe care UniCredit Leasing le va sustine cu fondurile primite vor fi centrate in principal in domenii precum energie, mediu, infrastructura, dezvoltare, industrie, turism si servicii.

„Colaborarea dintre BEI si UniCredit Leasing din Romania reprezinta un pas inainte in cadrul unui proiect international mai extins, tintit catre alocarea de fonduri catre intreprinderi mici si mijlocii din Europa”, a declarat Dan Constantinescu, Chief Sales Officer al UniCredit Leasing Corporation IFN.

„Pana la sfarsitul anului 2008, contracte similare vor fi semnate cu UniCredit Leasing din Ungaria si Republica Ceha si partial accesate pentru inceperea finantarii IMM-urilor din aceste tari”, a precizat Constantinescu.

UniCredit Leasing a finantat bunuri de peste 500 milioane euro in 2007, cu circa 25% mai mult decat in 2006, pe fondul cresterii puternice pe segmentul auto, care avea o pondere de 58% din totalul finantarilor.