- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Vanzarile Lindab in regiune au crescut cu 12% in T1

08 May, 14:07 • Redactia DailyBusiness
Grupul Lindab a inregistrat in Europa Centrala si de Est si in Comunitatea Statelor Independente vanzari cu 12% mai mari in primul trimestru din 2008, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, a informat joi compania.
Vanzarile Lindab in regiune au crescut cu 12% in T1

Totodata, reprezentantii grupului au anuntat joi achizitia Sipog Group, lider pe piata slovaca in productia componentelor pentru constructii, cu 24,5 milioane euro.

Per ansamblu, grupul Lindab a contabilizat in primul trimestru vanzari in valoare de aproximativ 227 milioane euro, cu 8% mai mult comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Profitul operational a fost de 22,1 milioane euro, cu 12% mai mare fata de trimestru intai al anului 2007.

„Rezultatele vanzarilor din primul trimestru, corelate cu procesul de eficientizare a costurilor, sunt in concordanta cu asteptarile noastre, dat fiind ca pentru acest an avem in plan o crestere totala de 5%”, a declarat Kjell Akesson, CEO si presedinte al grupului Lindab.

„Desi, in mod normal, cash-flow-ul este mai slab in aceasta perioada, anul acesta a fost imbunatatit considerabil, ca urmare a cresterii puternice a profitului operational”, a mai spus Akesson.

Achizitia Sipog va contribui la cresterea afacerilor Lindab Romania

„Chiar daca in primele trei luni din 2008 vremea nu a fost la fel de favorabila constructiilor ca in 2007, vanzarile si profitul realizate de Lindab in Romania in acest prim trimestru au fost conform asteptarilor”, a afirmat Andrei Sulyok, director general Lindab Romania.

„Achizitia Grupului Sipog va contribui la cresterea si dezvoltarea in continuare a cifrei de afaceri a grupului Lindab in Romania”, a adaugat Sulyok.

Sipog Group, producator de tigle metalice si table cutate trapezoidale (marca Rova) si sisteme de drenaj (marca Vios), are subsidiare in Slovacia, Romania si Cehia. In 2007, compania a generat vanzari nete de 37 milioane euro, si un profit operational de 4,7 milioane euro.

Compania numara in prezent 190 de angajati. Lindab va pastra echipa de vanzari si de management. Tranzactia este in curs de aprobare si va fi finalizata in vara acestui an. Sipog Group va fi integrata in divizia Profile Building Components a grupului Lindab.

Concernul international Lindab dezvolta, produce si promoveaza solutii moderne pentru constructii civile si industriale si sisteme ecologice de ventilatii. Grupul are puncte de lucru in 30 de tari, un numar de 5.000 de angajati, iar in anul 2007 a generat o cifra de afaceri de peste 1 miliard euro.

Compania Lindab este prezenta pe piata romaneasca incepand cu anul 1994. Profile si Ventilatii sunt cele doua domenii principale de activitate.

Lindab Profile dezvolta, produce si promoveaza solutii si sisteme eficiente din otel pentru industria constructiilor.

Lindab Ventilatii acopera toata gama de sisteme de ventilatie: tubulatura si accesorii, difuzoare, grile si anemostate, atenuatoare de zgomot si clapete de reglaj.