- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Vanzarile regionale ale Lindab au crescut in S1 cu 15%

17 Jul, 15:30 • Redactia DailyBusiness
Incasarile grupului Lindab au crescut cu 15% in prima jumatate a anului, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, in Europa Centrala si de Est (ECE) si in Comunitatea Statelor Independente (CSI).
Vanzarile regionale ale Lindab au crescut in S1 cu 15%

Rezultatele financiare ale grupului indica o crestere a cifrei de afaceri regionale de la 115 de milioane de euro in primele sase luni ale anului trecut, la 132 de milioane de euro in perioada similara din 2008.

Grupul Lindab este prezent si pe piata romaneasca din anul 1994, unde comercializeaza profile si sisteme de ventilatie.

Chiar daca preturile produselor Lindab au fost majorate din cauza cresterii pretului la otel cu 15%, rezultatele de pe primul semestru au fost pe masura asteptarilor, a comentat Andrei Sulyok, directorul general al Lindab Romania. Europa Centrala si de Est reprezinta o piata strategica de dezvoltare pentru companie, iar in acest context Lindab a decis extinderea capacitatii de productie a diviziei de ventilatii din Cehia, pentru a creste profitabilitatea afacerilor.

Incasarile totale din vanzari ale grupului Lindab s-au ridicat la 493 milioane de euro, cu 9% mai mari decat in aceeasi perioada a anului trecut. Si profitul operational al grupului a crescut cu 17%, considerand aceeasi perioada de referinta, atingand 63,3 milioane de euro.

Rezultatele financiare favorabile ale grupului au fost inregistrate pe fondul cresterii pietei materialelor de constructii, pe care Lindab activeaza. Conform unui raport Euroconstruct, pietele pe care compania este prezenta vor continua sa creasca pana in 2010, contribuind la o crestere a veniturilor in medie cu 5% pe an, a declarat Kjell Åkesson, director executiv si presedinte al Grupului Lindab.

Lindab Group este activeaza in domeniul constructiilor metalice si se ocupa cu productia si promovarea solutiilor moderne pentru constructii civile si industriale si sistemelor ecologie de ventilatii. Grupul este prezent in 30 de tari si a avut o cifra de afaceri de 1 miliard de euro in 2007.