- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Venituri de 28 mil. euro pentru Deloitte in Romania

23 Jul, 14:20 • Redactia DailyBusiness
Compania de audit Deloitte a inregistrat venituri de 28,3 milioane euro in Romania in anul fiscal 2008, adica 70% din totalul veniturilor companiei din Balcani, potrivit reprezentantilor Deloitte.
Venituri de 28 mil. euro pentru Deloitte in Romania

Deloitte Balcani, care cuprinde Romania, Bulgaria, Albania, Kosovo si Republica Moldova, a raportat venituri de peste 40,4 milioane euro pentru anul fiscal 2008, incheiat pe 31 mai, in crestere cu 36% fata de anul fiscal precedent.

In acelasi timp, echipa din Balcani a crescut de la 560 la 650 de persoane, au mentionat reprezentantii companiei de consultanta fiscala.

„Pentru Deloitte, regiunea Balcani inregistreaza cea mai accelerata crestere din Europa Centrala, Romania generand cea mai mare parte a veniturilor (aproape 70%). Planurile noastre vizeaza o crestere solida in regiune si de acum inainte”, a declarat Maksim Caslli, office managing partner in cadrul Deloitte Balcani

Veniturile globale ale Deloitte Touche Tohmatsu (DTT sau Deloitte) au crescut cu 18,6% in dolari si cu o medie de 13% in monedele locale, pana la 27,4 miliarde dolari (17,4 miliarde euro), in anul fiscal 2008 incheiat pe 31 mai.

Acest lucru marcheaza al saselea an consecutiv in care veniturile din operatiuni permanente raportate in dolari au crescut cu doua cifre. Toate liniile de servicii si toate regiunile geografice au inregistrat o crestere puternica. Veniturile aferente anului fiscal 2007 au cumulat 23,1 miliarde dolari (circa 14,7 miliarde euro).

In anul care s-a incheiat, Deloitte si-a extins echipa cu aproximativ 15.000 de angajati, cresterea fiind considerabila pe pietele emergente. In ultimii trei ani, firmele Deloitte din Brazilia, Rusia, India si China („BRIC”) au inregistrat o crestere de 90% a personalului. Pe plan mondial, Deloitte numara aproximativ 165.000 de angajati care opereaza in aproximativ 140 de tari.

Serviciile de Consultanta Financiara au crescut cu 26,6 % la 2,4 miliarde de dolari, fiind urmate de serviciile de consultanta cu o crestere de 22,2 % la 6,3 miliarde dolari (4 miliarde euro). Departamentul de servicii fiscale si juridice a raportat o crestere de 20,4 % la sase miliarde de dolari, iar cel audit un avans de 14,8 % la 12,7 miliarde dolari ( circa 8 miliarde euro).

Regiunea Asia Pacific este lider la nivel global, cu o crestere a veniturilor de 30,3 % la 3,2 miliarde dolari (2 miliarde euro), fiecare firma membra din regiune raportand cresteri de doua cifre.

Regiunea Europa, Orientul Mijlociu si Africa (EMEA) a inregistrat venituri in crestere cu 22,6 %, atingand 11,3 miliarde de dolari (7,2 miliarde euro).

Comunitatea Statelor Independente (CIS) a raportat o crestere de 40,8 %, in timp ce continentele americane au contribuit cu un avans de 12,9 %, la 13 miliarde dolari (8,2 miliarde euro). Regiunea formata din America Latina si Caraibe este in frunte, cu o crestere de 22,4 % a veniturilor.

Deloitte furnizeaza servicii clientilor din sectorul public si privat in urmatoarele domenii profesionale – audit, taxe, consultanta, consultanta financiara – deservind numeroase industrii. Reteaua globala de firme membre, care activeaza in 140 de tari, are o echipa formata din 165.000 de personae.

In Romania, serviciile sunt furnizate de catre Deloitte Audit SRL, Deloitte Tax SRL, Deloitte Consultanta SRL si Reff & Asociatii (numite impreuna Deloitte Romania), care sunt afiliate Deloitte Central Europe Holdings Limited.

Deloitte Romania este una dintre cele mai mari firme de servicii profesionale din Romania care furnizeaza servicii domenii ca audit, servicii fiscale, consultanta, consultanta financiara si servicii de evaluare a riscului, avand o echipa de peste 350 de profesionisti romani si expatriati.