- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Vosganian recomanda incorporarea tichetelor cadou in salariile angajatilor

09 Apr, 12:52 • Redactia DailyBusiness
Includerea tichetelor cadou in salariu ar aduce beneficii salariatilor, sumele respective putand fi luate in considerare la contractarea creditelor bancare sau la plata pensiilor, a declarat Varujan Vosganian, ministrul Economiei si Finantelor.
Vosganian recomanda incorporarea tichetelor cadou in salariile angajatilor

„In viziunea noastra, strategia fiscal-bugetara pe termen mediu ar trebui facuta, in primul rand, pentru protectia salariatilor, dar si pentru o mai buna administrare fiscala, sa incorporeze cat mai multe dintre aceste drepturi in salarii”, a declarat Vosganian miercuri, citat de NewsIn.

In cazul in care sumele respective sunt incorporate in salariu, angajatul are posibilitatea de a contracta credite bancare, iar sumele ii vor fi luate in considerare la calcularea pensiei, a precizat ministrul. Pe de alta parte, a mai spus acesta, salariatii nu vor mai fi nevoiti sa apeleze la bunavointa angajatorului pentru a primi tichetele cadou.

„Pe viitor, intr-un termen mediu, noi avem in vedere incorporarea unor astfel de drepturi in salariu”, a spus ministrul Finantelor.

Vosganian a precizat ca, in bugetul pe 2008, pentru intregul sistem bugetar, a fost prevazuta suma de 15 milioane de lei, iar valoarea unui tichet era cuprinsa intre 10 si 50 de lei.

Institutiile publice nu vor mai acorda angajatilor tichete cadou, potrivit unei ordonante de urgenta a Executivului privind reducerea cheltuielilor bugetare. Actul normativ prevede, totodata, interzicerea achizitionarii in 2008, de catre institutiile publice, a imobilelor, autoturismelor sau a mobilierului.