- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Wienerberger estimeaza o scadere de 10% a castigurilor din 2008

11 Jul, 08:23 • Redactia DailyBusiness
Cel mai mare producator de caramizi din lume, Wienerberger, a anuntat, joi, ca se asteapta la o scadere a castigurilor aferente acestui an, din cauza problemelor din sectorul constructiilor rezidentiale din Marea Britanie.
Wienerberger estimeaza o scadere de 10% a castigurilor din 2008

Cifrele preliminare arata ca in primele sase luni ale anului castigurile inainte de deducerea dobanzii, impozitarii, deprecierii si amortizarii (EBITDA) ale Wienerberger ar putea scadea cu 10%, iar castigurile anuale pentru intregul an vor inregistra o scadere, a anunat compania Wienerberger.

Rezultatele finale pentru prima jumatate a lui 2008 vor fi anuntate in 19 august.

Analistii economici prognozeaza o crestere a profitului EBITDA de 6% la 586,7 milioane de euro anul acesta.

Actiunile celui mai mare producator de caramizi s-au depreciat cu 23%, dupa lansarea anuntului, dupa ce au atins in prealabil cel mai scazut nivel din ultimii cinci ani.

Producatorul austriac are 260 de fabrici in toata lumea, iar in Romania detine trei fabrici de caramida, in judetele Cluj (Tritenii de Jos), Dambovita (Gura Ocnitei) si Sibiu.

Anul trecut, Wienerberger Romania a avut un profit brut de 5 milioane euro si o cifra de afaceri de 61 milioane euro. La nivel mondial, concernul austriac a avut o cifra de afaceri de 2,4 miliarde euro in 2007.