- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Wolfgang Schoiswohl il inlocuieste pe Jean Andronie in functia de vicepresedinte al BCR

30 Oct, 16:53 • Redactia DailyBusiness
Consiliul de Supraveghere al BCR l-a numit pe Wolfgang Schoiswohl (foto) in pozitia de vicepresedinte executiv si membru al Comitetului executiv, ca urmare a deciziei de a face modificari in alocarea atributiilor membrilor Comitetului, a anuntat joi banca.
Wolfgang Schoiswohl il inlocuieste pe Jean Andronie in functia de vicepresedinte al BCR

Schoiswohl il va inlocui pe Jean Andronie, ultimul vicepresedinte roman care a mai ramas in functie la Banca Comerciala Romana (BCR) dupa venirea austriecilor de la Erste, care va pleca din banca, in urma acordului reciproc, dupa o perioada de cateva luni alocata transferului de atributii.

Wolfgang Schoiswohl, de 46 ani, urmeaza sa preia noua pozitie incepand cu 1 ianuarie 2009.

Bancher cu experienta internationala, Schoiswohl se alatura BCR dupa 23 de ani de cariera bancara in Austria, Marea Britanie, Romania si Ungaria.

Anterior, Schoiswohl a detinut mai multe pozitii de conducere, precum: director executiv si vicepresedinte corporate banking al HVB Bank Romania, presedinte si CEO al Bancii Comerciale Ion Tiriac (functii care au urmat pozitiei de vicepresedinte si CFO) si vicepresedinte responsabil cu afacerile corporate al Bancii Comerciale HVB Tiriac.

In ultima perioada, a fost membru al board-ului, responsabil pentru corporate banking si trezorerie in cadrul Volksbank Ungaria.

Wolfgang Schoiswohl si-a inceput cariera bancara internationala la Londra, in 1996, lucrand 5 ani la Bank Austria Creditanstalt AG in calitate de responsabil pentru legaturile de afaceri corporate dintre UK si ECE. Anterior a lucrat in Austria in cadrul Bank Austria si Osterreichische Landerbank AG.

Jean Andronie lucreaza in BCR inca de la infiintarea bancii, fiind vicepresedinte executiv corporate din anul 2004.

„Jean Andronie a construit o fundatie solida pentru dezvoltarea viitoare a activitatii noastre. Plecarea sa este regretabila, dar ii respect decizia”, a declarat Dominic Bruynseels, CEO al BCR.

Numirea lui Wolfgang Schoiswohl va deveni efectiva dupa aprobarea acesteia de catre Banca Nationala a Romaniei.