- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Hardware

Telefonul cu cea mai mare baterie din lume, prezentat la Mobile World Congress 2024 de la Barcelona. Rezistă în stand by peste 90 de zile

27 Feb, 14:48 • Russo George
La MWC 2024, a fost prezentat telefonul cu cea mai mare baterie din lume. Energizer Hard Case P28K a impresionat cu rezistența pe care o are de la o singură încărcare. Dotat cu o baterie de 28.000 mAh, Energizer Hard Case P28K pretinde că este telefonul cu cea mai mare baterie care există la ora actuală.
Telefonul cu cea mai mare baterie din lume, prezentat la Mobile World Congress 2024 de la Barcelona. Rezistă în stand by peste 90 de zile

În urmă cu 4 ani, Avenir Telecom a atras atenția cu un telefon cu brand-ul Energizer, care avea o baterie impresionantă de 18.000 mAh. Acum, compania s-a întors la Mobile World Congress cu un alt dispozitiv, cu o baterie și mai mare.

Avenir Telecom a prezentat la Mobile World Congress 2024 un telefon sub brandul Energizer, mai puţin cunoscut pentru acest tip de produse. Dispozitivul se remarcă prin bateria imensă de care dispune – 28.000 mAh, în condiţiile în care un smartphone obişnuit foloseşte o baterie de 4.000 – 5.000 mAh.

Conform producătorului, bateria va oferi o autonomie de o săptămână întreagă „în regim normal” de utilizare. Problema este că bateria este şi fizic foarte mare, iar telefonul este cât trei iPhone-uri de gros şi de greu.

Telefonul cu cea mai mare baterie e creat pentru a rezista mult mai mult decât alte telefoane. Brand-ul Energizer, cunoscut pentru bateriile sale, nu e cunoscut pentru colaborările din industria smartphone-urilor, potrivit Useit.ro.

Avenir Telecom obține licențe de la diferite brand-uri pentru a crea mai multe telefoane de nișă cu numele lor. În ultimii ani, a creat mai multe „telefoane proaste” – telefoane care se concentrează doar pe funcțiile de bază.

Citeşte şi: Cine este Jensen Huang, CEO-ul Nvidia, compania producătoare de cipuri. Sub conducerea lui gigantul a crescut cu 250 de miliarde de dolari într-o singură zi

Energizer Hard Case P28K e un smartphone IP69, cu margini groase din cauciuc. Dincolo de bateria impresionantă, specificațiile tehnice ale telefonului sunt cele de bază.

Are un ecran LCD de 6.78 inchi, cu un cip MediaTek MT6789 (Helio G99), și permite conexiune 4G. Are 8GB RAM, 256 GB spațiu de stocare, funcționează cu Android 14 și are încărcare 33W. Aceste specificații tehnice nu se compară cu telefoanele premium de pe piață acum.

În același timp, Avenir promite o perioadă de utilizare cu o singură încărcare mult mai mare decât cea oferită de majoritatea smartphone-urilor din acest moment. Telefonul cu cea mai mare baterie din lume rezistă mult mai mult decât celelalte modele de pe piață.

Mai mult, dacă telefonul e în modul standby, rezistă 2.252 de ore – sau 94 de zile. Modelele noi de telefoane nu ating aceste perioade. La MWC a fost dezvăluit și laptopul transparent Lenovo.

Energizer Hard Case P28K va fi lansat la nivel global în luna octombrie şi va costa 250 de euro.

Citeşte şi: Cele mai vândute smartphone-uri în 2023. Primele 7 sunt de la aceeași companie