- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

2.400 de angajati, concediati de de liderul pietei de stocare de date pentru companii

08 Jan, 16:29 • Redactia DailyBusiness
EMC Corp., cel mai mare producator la nivel global de echipamente de stocare de date pentru companii, a anuntat joi ca va disponibiliza 2.400 de oameni, echivalentul a 6% din totalul angajatilor, pentru a ajuta compania sa economiseasca in perioada recesiunii economice internationale, conform Reuters.
2.400 de angajati, concediati de de liderul pietei de stocare de date pentru companii

Disponibilizarile vor ajuta EMC sa economiseasca circa 350 mil. $ in 2009 fata de 2008. In 2010, datorita disponibilizarilor, compania va economisi mai mult – peste 500 mil. $, conform oficialilor EMC.

Valoarea actiunilor companiei a crescut aproape imediat dupa anunt, pe fondul multumirii investitorilor care au sesizat ca EMC ia masuri pentru a contracara efectele crizei.

EMC ar putea fi una dintre putinele companii de tehnologie care vor raporta pe ultimul trimestru al anului precedent venituri in linie cu asteptarile – circa 4 mld. $. Rezultatele preliminare ale Intel au reliefat o scadere a veniturilor in trimestrul patru al lui 2008 de 23%.

Bill Choi, analist al companiei de cercetare Jefferies & Co., este de parere ca in viitorul apropiat mai multe companii IT vor anunta planuri de restructurari.

„Cred ca fiecare companie va trebui sa ia masuri pentru a face fata climatului economic actual. Suntem in plina recesiune”, a spus Choi.

Alte companii tehnologice care au anuntat recent disponibilizari sunt AT&T, Motorola, Sony sau Sun Microsystems.