- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

75% din site-urile bancilor din SUA sunt riscante pentru siguranta datelor utilizatorilor

24 Jul, 15:44 • Redactia DailyBusiness
Peste 75% din site-urile bancilor din America contin erori care pot permite hackerilor sa aiba acces la informatiile confidentiale ale utilizatorilor, conform unui studiu dat publicitatii miercuri si citat de presa internationala.
75% din site-urile bancilor din SUA sunt riscante pentru siguranta datelor utilizatorilor

Studiul, realizat in 2006 de cercetatorii de la departamentul de Inginerie si stiinte informatice de la Universitatea din Michigan, a luat in considerare 214 site-uri ale unor banci din SUA.

In aproape 30% din cazuri, utilizatorii erau directionati de catre banca catre un site al unei alte companii pentru a intreprinde anumite activitatii financiare, lucru considerat de cercetatori ca ridicand riscuri de securitate.

Jumatate din site-urile analizate solicitau parole sau date confidentiale pe pagini nesecurizate. Alte platforme online transmiteau contracte si parole pe adrese nesecurizate de e-mail sau cereau pentru identificare doar adresa de e-mail sau o parola cu un format scurt.

„Aceste erori sunt rezultatul deciziilor din timpul fazei de concepere a site-ului, cum ar fi modul de implementare a setarilor de securitate”, au declarat autorii studiului.