Internet/New Media

Ai o idee de start-up in IT? Vezi care sunt cei mai influenti 100 de investitori din Europa

03 Mar, 14:30 • valentin..nicolae
Daca ai o idee de start-up in IT, dar nu ai bani, iata o lista cu cei mai influenti 100 de investitori din domeniu, care au sprijinit diverse companii de solutii cloud-computing, dezvoltatori de jocuri pentru retele sociale, site-uri de comert online si platforme de publicitate. Clasamentul a fost realizat de The Telegraph si PeerIndex.
Ai o idee de start-up in IT? Vezi care sunt cei mai influenti 100 de investitori din Europa

1. Hussein Kanji (@hkanji)

este director in cadrul companiei Nivio, specializata in solutii de cloud computing, si consultant al Eros International, distribuitor de filme produse la Bollywood.

Kanji este un „angel investor” in mai multe afaceri start-up din Londra, precum CalendarGod (un site prin care utilizatorii schimba impresii despre evenimente locale) si Exclusively.in (site de comert online dedicat produselor traditionale din India, inclusiv articole vestimentare si accesorii).

Kanji impreuna cu fondul Accel Partners au investit in companii precum Playfish (dezvoltatorul de jocuri cumparat ulterior de Electronic Arts) si Dapper (firma de publicitate online achizitionata de Yahoo).

2. Richard Titus (@richardtitus) este antreprenor, investitor de tip „seed” si consultant, cunoscut pentru rolul jucat in dezvoltarea online a companiei de televiziune BBC.

Titus a plecat din BBC in urma cu doi ani pentru a deveni CEO al diviziei Associated Northcliffe Digital din cadrul conglomeratului media DMGT (publisher-ul Daily Mail).

Divizia Associated Northcliffe Digital a fost inchisa in iulie 2010, in urma unui proces de reorganizare a DMGT.

3. Michael A. Jackson (@MAJACKS0N), un antreprenor american care s-a transformat intr-un investitor stabilit in Europa. In prezent, Jackson este cautare de noi oprtunitati de business.

4. Saul Klein (@cape) a devenit in februarie 2007 partener al fondului de investitii Index Ventures. In prezent, Klein este membru in board-ul Alertme (companie care furnizeaza solutii hardware si software pentru monitorizarea si controlarea consumului energetic dintr-o locuinta), Chartbeat (furnizor de servicii de monitorizare si analiza a site-urilor), Erply (companie specializata in software-uri pentru comert online) si MyHeritage (ofera instrumente de cercetare genealogica).

Klein este de asemenea si cofondator al Seedcamp (organizatie care are ca scop sprijinirea si dezvoltarea mediului antreprenorial din Europa).

5. Rodrigo Seplveda (@rodrigo) investeste in companii IT precum cele din umbra amiando.com(site pentru inregistrarea si gestionarea diferitelor evenimente) si trigami.com.( site de social media marketing).

6. Seedcamp (@seedcamp), program care sprijina dezvoltarea afacerile start-up.

7. Will Dawson (@will_dawson) este un investitor originar din Texas, stabilit in prezent in Londra, cu interes pentru afacerile din domeniul mobile banking.

8. Fred Destin (@fdestin) este partener al fondului de investitii Atlas Venture.

9. Jeremie Berrebi (@jberrebi). Cofondatorul Kima Ventures ( un fond de investitii lansat in 2010) este un investitor de tip „angel”.

10. Eileen Burbidge (@eileentso) este partener al White Bear Yard, un fond cu capital de risc din Londra.

Topul include atat investitorii de tip „angel” (o persoana care nu este intotdeauna specialist in domeniu, dar investeste pentru ca ii place un proiect sau crede intr-un serviciu), cat si fondurile de investitii. In clasament sunt prezenti si investitori care desi s-au relocat in afara Europei, gestioneaza inca afaceri in regiune.

De asemenea, topul tine seama de clasificarile PeerIndex, care evalueaza statusul social al persoanelor care folosesc retele precum Twitter sau Facebook, gradul in care acestea influenteaza alti utilizatori.

Citeste clasamentul integral in The Telegraph.