- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Apple a vandut 425.000 de terminale iPhone 3G in weekend-ul lansarii

14 Jul, 12:12 • Redactia DailyBusiness
Compania Apple a comercializat in weekendul lansarii circa 425.000 de telefoane iPhone 3G la nivel global, in linie cu asteptarile companiei, conform unui studiu al companiei de cercetare Piper Jaffray & Co.
Apple a vandut 425.000 de terminale iPhone 3G in weekend-ul lansarii

Apple si partenerul AT&T au vandut impreuna 225.000 de unitati in SUA, a declarat Gene Munster, analist al Piper Jaffray & Co. Acesta a mai spus ca estimeaza ca Apple va comercializa 4,08 mil. de terminale iPhone 3G in acest trimestru, a scris Bloomberg.
„Aproape toate magazinele din SUA aveau cozi de asteptare si foarte multe dintre acestea au vandut toate terminalele de pe stoc weekend-ul trecut”, a spus Munster. „Sumarizand, cererea a fost mare, dar serviciile oferite clientilor au fost medii”, a mai spus acesta.

Operatorii din Marea Britanie, Germania, Canada si Japonia au declarat ca mai multe magazine au ramas fara stocuri pentru iPhone 3G din prima zi. In SUA, jumatate din cele 187 de puncte de vanzare ale Apple lichidasera stocurile, de asemenea, in prima zi.

Steve Jobs, directorul executiv al Apple, a declarat ca urmareste sa comercializeze 10 mil. de terminale iPhone acest an, pentru a detine 1% din piata globala de telefoane mobile.

Noul model iPhone 3G este disponibil in variante negru si alb si se comercializeaza cu preturi intre 200$ si 300$ in SUA.

In Romania, terminalul va fi introdus oficial de operatorul telecom Orange Romania pana la finele anului. Pretul terminalului nu a fost inca facut public de catre operator.