- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Apple: profitul creste, dar investitorii nu sunt multumiti

24 Apr, 11:04 • Redactia DailyBusiness
Apple a anuntat o crestere de 36% a profitului din trimestrul al doilea al anului fiscal, datorita vanzarilor robuste la computerele Macintosh si la playerele iPod, insa marjele de profit scazute si estimarile financiare prudente au dezamagit investitorii, informeaza Reuters, conform NewsIn.
Apple: profitul creste, dar investitorii nu sunt multumiti

Directorul financiar Peter Oppenheimer a declarat pentru Reuters ca se asteapta ca marja de profit sa fie similara cu cea inregistrata in trimestrul din martie, de 32,9%, fata de 35,1% acum un an.

In al doilea trimestru fiscal ce s-a incheiat in martie, profitul net a crescut la 1,05 miliarde dolari, sau 1,16 dolari pe actiune, fata de 770 milioane dolari, sau 87 centi pe actiune acum un an.

Venitul a crescut la 7,51 miliarde dolari, peste estimarile medii ale analistilor chestionati de Reuters, de 6,95 miliarde dolari si 1,07 dolari pe actiune.

Vanzarile la produsele de baza Apple au fost peste estimarile analistilor, livrarile de calculatoare Mac crescand cu 51%, la aproximativ 2,3 milioane unitati.

Cresterea vanzarilor la divizia iPod a fost de 1%, la 10,6 milioane unitati, in ciuda unor estimari ce asteptau o scadere usoara.

Apple a vandut 1,7 milioane de telefoane mobile iPhone, Oppenheimer aratandu-se increzator ca firma isi va atinge tinta propusa de zece milioane unitati vandute la sfarsitul anului 2008.

Apple este asteaptata sa lanseze un model iPhone mai rapid in urmatoarele luni, pentru a satisface anumite nemultumiri, in special in Europa.

Conducerea companiei a refuzat sa comenteze cu privire la proiectele viitoare.

Venitul Apple inregistrat in SUA a fost in crestere cu 40%, in timp ce venitul din strainatate a crescut cu 47%.