- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Asesoft Distribution a trecut de 50 de mil. $ in primul semestru

15 Jul, 11:47 • Redactia DailyBusiness
Asesoft Distribution, companie care activeaza pe piata locala de distributie IT, a anuntat marti o crestere a vanzarilor cu aproximativ 32% in primul semestru al anului 2008 comparativ cu perioada similara a anului trecut, pana la valoarea de 53,1 milioane de dolari.
Asesoft Distribution a trecut de 50 de mil. $ in primul semestru

Compania a inregistrat anul trecut, in primul semestru, afaceri de 40,3 mil. dolari.

Rata de crestere a pietei de distributie IT in segmentul in care compania activeaza este, conform estimarilor Asesoft Distribution, la un nivel de 10%, sub previziunile de la inceputul lui 2008 si comparativ cu anii precedenti.

„In aceste conditii, noi am crescut de trei ori mai rapid, ceea ce a dus la consolidarea pozitiei si la o crestere reala a cotei de piata”, a declarat Iulian Stanciu, director general Asesoft Distribution.

Directorul general Asesoft a precizat pentru DailyBusiness.ro ca pe segmentul de IT hardware, compania si-a crescut cota de piata cu circa doua puncte procentuale in primul semestru, atingand astfel o pondere de circa 10% din piata autohtona.

„Cresterea vanzarilor in prima parte a acestui an vine ca urmare a extinderii gamelor de produse ale furnizorilor actuali, adaugarii unor parteneri precum Dell, care acopera in oferta noastra segmente importante de produse, dar si a rezultatelor bune obtinute pe marca proprie, Horizon. In paralel am depus eforturi pentru sustinerea si dezvoltarea partenerilor, atat pe segmentele de business, cat si in regiunile in care acestia activeaza”, a declarat Razvan Ziemba, director executiv Asesoft Distribution.

Oficialii companiei mentin astfel estimarile facute la inceputul anului in vederea atingerii unui volum de 135 milioane dolari pentru 2008, ceea ce presupune o crestere de 30% fata de anul precedent.

La inceputul lunii aprilie, Asesoft Distribution a anuntat achizitia a 50% din Combox Delivery, companie care activeaza in distributia de produse periferice, media, componente, produse sub marca proprie si alte accesorii pentru PC.

Combox Delivery a realizat in 2007 o cifra de afaceri de 4,5 milioane dolari si isi propune pentru acest an o crestere de pana la 9 milioane dolari.

Asesoft Distribution a incheiat anul 2007 cu o cifra de 104 milioane dolari, in crestere cu 44% fata de anul anterior. Compania de distributie IT are aproximativ 1.000 de reselleri si este furnizor al retelelor de retail locale.