- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

BitDefender: Cei mai periculosi in martie au fost virusii de tip troian

04 Apr, 12:22 • Redactia DailyBusiness
Virusul informatic de tip troian Peed (sau Storm Worm) si variantele sale au reprezentat mai mult de jumatate din amenintarile informatice identificate in luna martie in Romania, conform producatorului de solutii informatice de securitate BitDefender.
BitDefender: Cei mai periculosi in martie au fost virusii de tip troian

Virusul foloseste o tehnica prin care se realizeaza lansarea unui al doilea program (unul cu potential distructiv) atunci cand utilizatorul porneste un program legitim.

„Este un mod convenabil de a executa malware, oferind toate privilegiile unui utilizator fara a interactiona cu acesta”, explica Sorin Dudea, seful laboratoarelor de cercetare antivirus BitDefender. „Desi nu este o tehnica foarte greu detectabila, este o caracteristica comuna utilizata de diverse tipuri de malware in ziua de azi”, a continuat acesta.

Restul topului este ocupat in majoritate de vechii, dar rezistentii, virusi cu raspandire prin email.

BitDefender are sucursale in SUA, Marea Britanie, Germania, Spania si Romania. In Franta, compania detine 30% din piata de retail de software, iar in Spania are o cota de piata de 10%. In Romania, BitDefender avea o cota de 40% din piata autohtona de solutii de securitate a informatiei la inceputul anului 2008.

Printre concurentii BitDefender pe piata locala se numara Symantec, Kasperski sau Panda Antivirus.