- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Bune, dar nu suficient: Rezultatele financiare ale Yahoo nu conving Microsoft sa ofere mai mult

23 Apr, 11:17 • Redactia DailyBusiness
Compania Yahoo a afisat marti un profit trimestrial peste asteptarile analistilor, insa nu a reusit sa inregisteze rezultate exceptionale care sa oblige Microsoft sa majoreze oferta de preluare, asa cum sperau actionarii, sunt de parere analistii citati de presa internationala.
Bune, dar nu suficient: Rezultatele financiare ale Yahoo nu conving Microsoft sa ofere mai mult

Sustinut de un castig de 401 milioane dolari dintr-o participatie in cadrul companiei chineze Alibaba.com, profitul net al Yahoo a avansat in primul trimestru la 542,2 milioane dolari, echivalent cu 37 centi/actiune, fata de 142,4 milioane dolari sau 10 centi/actiune in aceeasi perioada a anului trecut, conform Bloomberg.

Veniturile din primul trimestru au urcat cu 9%, la 1,82 miliarde dolari, depasind estimarile analistilor care se asteptau la incasari de 1,32 miliarde dolari.

Steve Ballmer, directorul executiv Microsoft, a anuntat inainte de publicarea raportului ca nici un anunt facut de Yahoo in legatura cu veniturile pe acest trimestru nu va schimba hotararea companiei de a ridica oferta de 44,6 mld.$ pentru preluarea Yahoo.

„Doresc companiei Yahoo succes in privinta rezultatelor financiare, insa acestea nu vor schimba valoarea Yahoo pentru Microsoft”, a declarat Ballmer marti in timpul unei vizite in Maroc. In prezent, Microsoft ofera echivalentul a 31$/actiune pentru preluarea Yahoo.

„Rezultatele acestea nu vor obliga in nici un caz Microsoft sa ofere 35$/actiune a Yahoo”, este de parere Colin Gillis, analist al companiei de cercetare Canaccord Adams.

Mike Binger, manager de fonduri din cadrul Thrivent Financial, ce detine actiuni atat in cadrul Microsoft cat si Yahoo, considera ca „in acest moment, Microsoft va mentine oferta”.

„Microsoft respira usurata”, a declarat la randul sau Jim Friedland, analist din cadrul Cowen & Co. „Oferta Microsoft este in continuare cea mai buna”, a spus acesta, adaugand ca producatorul de software ar putea face o „majorare modesta” pentru a incheia afacerea.

Yahoo a mentinut previziunile pentru o crestere mai lenta a veniturilor in 2008, de 3%-15%, in contextul scaderii cererii de publicitate online in sectoare precum finantele, retailul si turismul.

Microsoft a stabilit ca sambata va fi termenul limita pentru ca Yahoo sa accepte oferta sau sa se confrunte cu o preluare ostila si un pret mai redus.