- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Creatorii Shrek si Kung Fu Panda schimba cipurile AMD cu cele Intel

09 Jul, 11:46 • Redactia DailyBusiness
Compania Dream Works Animation SKG Inc., creatoarea filmelor animate Shrek sau Kung Fu Panda, a anuntat marti ca va schimba microcipurile AMD cu cele ale companiei Intel, pe masura ce compania de animatie va incepe sa creeze exclusiv filme tri-dimensionale ce au nevoie de o putere de calcul mai mare.
Creatorii Shrek si Kung Fu Panda schimba cipurile AMD cu cele Intel

Contractul dintre AMD si studioul de productie a inceput in 2005 si se va finaliza anul acesta. Dream Works va renunta la procesoarele AMD si va cumpara, in urmatoarele 18 luni, circa 2.500 de procesoare de la Intel. Inginerii celei mai mari companii producatoare de cipuri vor optimiza apoi serverele si statiile de lucru pentru a fi compatibile cu noile microcipuri.

In 2007, Dream Works a anuntat ca va crea toate filmele de animatie in 3D, primul proiect anuntat in acest format fiind Monsters vs. Aliens, programat pentru a fi lansat in martie 2009, a scris The Associated Press.

Formatul 3D are nevoie de o putere de calcul cel putin dubla, deoarece imaginile trebuie desenate de doua ori, ochiul stang si ochiul drept uman percepand imaginile in mod separat si sensibil diferit. Un singur cadru din film poate dura pana la 16 ore de procesare.

„Artistii nostri uneori trebuie sa doarma o noapte intreaga pana sa afle ce au realizat intr-un singur cadru. Cu noile procesoare, speram sa micsoram durata acestui proces de la ore intregi la minute”, a declarat Jeffrey Katzenberg, director de animatie Dream Works.