- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Cursurile online isi dubleaza anul acesta ponderea in totalul training-ului

28 May, 17:36 • Redactia DailyBusiness
Corporatiile din Romania vor aloca, in 2008, pentru e-learning peste 10% din bugetul de training, ceea ce inseamna o dublare fata de anul trecut, conform unui studiu efectuat de Intuitext, firma ce ofera servicii de educatie prin Internet.
Cursurile online isi dubleaza anul acesta ponderea in totalul training-ului

„Bancile si firmele de telecomunicatii sunt principalii solicitanti de servicii e-learning”, a declarat Ioana Hartescu, product manager la Intuitext, citata de NewsIn.

„Prin intermediul cursurilor pe calculator se transmit informatii ce tin de procedura interna, de organizare sau protectia muncii, cantitate imensa de cunostinte pe care un angajat trebuie sa le aiba, dar a caror asimilare este, in general, destul de plicticoasa”, a mai spus Haritescu.

Aceasta a subliniat ca prin metode verificate de mentinere a atentiei, aceste informatii ajung la un numar foarte mare de angajati, cu costuri nu foarte mari.

Pentru prezentarea informatiei, e-learning-ul foloseste animatia, experimentele virtuale, simularile 3D si metodele interactive.

Managementul companiei poate apela la rapoarte si statistici despre cat de mult a fost accesat serviciul de educatie prin internet si care este nivelul de pregatire la care au ajuns angajatii.