- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Cutremur în business-ul viitorului! CEO-ul OpenAI, Sam Altman, concediat de consiliul de administrație al companiei

17 Nov, 23:30 • Russo George
Sam Altaman, CEO-ul companiei OpenAI, creatoarea chatbotului bazat pe inteligența artificială ChatGPT, a fost îndepărtat de la cârma companiei, sub acuzația că nu ar fi fost constant sincer în comunicarea cu consiliul de administrație.
Cutremur în business-ul viitorului! CEO-ul OpenAI, Sam Altman, concediat de consiliul de administrație al companiei

Decizia de a-l concedia pe Altman a fost luată după ce consiliul de administrație și-a pierdut încrederea în capacitatea sa de a conduce OpenAI. Momentan, compania nu a explicat public în ce a constat lipsa de sinceritate a lui Altman în comunicarea cu consiliul de administrație, detaliu extrem de important, având în vedere natura sensibilă a activității companiei.

„Plecarea domnului Altman vine în urma unui proces de analiză deliberativă a consiliului de administrație, care a ajuns la concluzia că acesta nu a fost în mod constant sincer în comunicările sale cu consiliul de administrație, împiedicând capacitatea acestuia de a-și exercita responsabilitățile”, a precizat compania în postarea de pe blogul său.

„Consiliul nu mai are încredere în capacitatea sa de a continua să conducă OpenAI”, se mai arată în comunicat.

Citește și: Companiile de stat domină Bursa de Valori Bucureşti în 2023. Creşteri spectaculoase ale veniturilor

Directorul general de tehnologie Mira Murati va fi CEO interimar. Compania va efectua o căutare pentru succesorul permanent al CEO-ului, potrivit Forbes.

Aceasta este o întorsătură extrem de bruscă a evenimentelor. Chiar săptămâna trecută, Altman a ținut un discurs la conferința DevDay a companiei, unde a anunțat o suită de noi actualizări majore pentru a concura cu alte mari companii de tehnologie, precum Microsoft și Google. Se poate spune că OpenAI a dat startul actualei curse a înarmării cu inteligență artificială cu ajutorul foarte popularului ChatGPT de anul trecut.

Lansată în 2015 sub forma unei asociații non-profit cu misiunea de a dezvolta inteligența artificială într-o formă ”sigură și benefică la scară largă”, compania s-a dezvoltat, ajungând lider de piață în domeniul AI, produsul ”vedetă” fiind chatbotul ChatGPT. Chiar dacă a rupt legăturile cu Elon Musk, unul dintre investitorii inițiali, din cauza diferențelor de opinii în privința direcției pe care compania ar trebui să o urmeze în viitor, Sam ALtman a reușit să facă din OpenAI unul dintre liderii noului val de companii din Sillicon Valley care exploreză dezvoltarea inteligenței artificiale.

Citește și: Guvernul României anunţă înfiinţarea Băncii de Investiții şi Dezvoltare a României. Mesajul transmis de premierul Marcel Ciolacu