- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Guvernul României anunţă înfiinţarea Băncii de Investiții şi Dezvoltare a României. Mesajul transmis de premierul Marcel Ciolacu

16 Nov, 12:07 • Cornel Ghimeșan
Guvernul României, sub conducerea lui Marcel Ciolacu, a aprobat actul de constituire al Băncii de Investiții și Dezvoltare a României. Premierul a subliniat că această bancă a fost discutată timp de peste un deceniu și că există deja în toate țările din Europa.
Guvernul României anunţă înfiinţarea Băncii de Investiții şi Dezvoltare a României. Mesajul transmis de premierul Marcel Ciolacu

Într-o declarație făcută joi, premierul Marcel Ciolacu a confirmat că Guvernul a dat aprobarea pentru actul de constituire al Băncii de Investiții și Dezvoltare a României. După o discuție ce a durat mai bine de un deceniu, această bancă este o inițiativă mult așteptată, prezentă deja în toate țările europene.

Guvernul României anunţă înfiinţarea Băncii de Investiții şi Dezvoltare a României

„Aprobăm actul de constituire al Băncii de Investiţii şi Dezvoltare a României. De peste un deceniu se vorbeşte despre această bancă care există în toate ţările din Europa, noi o construim în sfârşit”, a spus şeful Executivului.

Cioteşte şi: Marcel Ciolacu, despre fondurile pentru majorarea pensiilor: „Există bani și legea pensiilor se va pune în aplicare. Anul viitor pensiile vor crește de două ori”

Premierul a arătat că „banca aceasta reprezintă veriga lipsă dintre banii Instituţiilor Financiare Internaţionale şi proiectele strategice de investiţii ale României”. „Vom avea, astfel, instrumentele financiare adecvate proiectelor de care economia ţării are cu adevărat nevoie. Banii pentru obiective concrete, care să schimbe în bine viaţa românilor”, a mai spus premierul României, care a adăugat că această mișcare va asigura accesul la resurse financiare adecvate pentru proiecte concrete, cu impact direct asupra vieții românilor.

Prin intermediul Băncii de Investiții și Dezvoltare a României, se urmărește implementarea eficientă a proiectelor cu impact pozitiv asupra comunităților locale. Marcel Ciolacu a subliniat că această inițiativă va contribui semnificativ la îmbunătățirea calității vieții în țară.

Citeşte şi: România își joacă toate șansele pentru a intra în spațiul Schengen! Marcel Ciolacu: „În ceea ce priveşte Schengen-ul, eu am să mă lupt până în ultima clipă şi cred că aşa este corect.”

De asemenea, premierul a dezvăluit că Ministerul Finanțelor va prezenta alte proiecte importante în viitorul apropiat, subliniind angajamentul Guvernului de a susține dezvoltarea economică și bunăstarea populației. Astfel, anunțul privind constituirea Băncii de Investiții și Dezvoltare a României marchează o etapă semnificativă în eforturile de consolidare a infrastructurii și promovare a investițiilor în țară.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult