- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Dell si-a crescut afacerile in T1 cu 9%, pana la 16 mld. $

30 May, 13:40 • Redactia DailyBusiness
Compania producatoare de computere Dell a realizat in primul trimestru venituri de 16 mld. $, in crestere cu 9% fata de aceeasi perioada a lui 2007. Cresterea a fost pusa pe seama cererii mai mari de servicii si produse din partea clientilor precum si costurilor de productie mai scazute.
Dell si-a crescut afacerile in T1 cu 9%, pana la 16 mld. $

Profitul net al companiei a crescut in primul trimestru cu 4%, pana la 784 mil. $.

Livrarile de produse au crescut in trimestrul intai cu 22%, serverele inregistrand cea mai mare crestere – de trei ori, de la an la an. Segmentul de notebook-uri a crescut cu 43%, mai mult decat la nivelul intregii industrii.

„Incercam sa ne extindem si sa ne dezvoltam business-ul in toate tarile si pe fiecare segment de activitate. Ne asteptam sa ne continuam cresterea mai repede decat media industriei si in 2008, si sa realizam venituri si profit mai bune decat anul precedent”, a declarat Michael Dell, presedinte si director executiv al companiei.

Compania cu sediul in Texas a redus 3.700 locuri de munca in primul trimestru, crescand numarul disponibilizarilor la 7.000 in ultimul an, urmarindu-si tinta propusa de 8.900 de concedieri.

Venitul pe plan international l-a depasit pentru prima data pe cel din SUA, in fruntea clasamentului situandu-se regiunea Brazilia, Rusia, India si China (BRIC) cu o crestere de 58%.

Venitul in regiunea Asia-Pacific si Japonia a crescut cu 19%, in timp ce venitul din Europa, Orientul Mijlociu si Africa a crescut cu 15%.

Potrivit lui Don Carty, directorului financiar al companiei, preturile la memoriile pentru calculatoare, ce au scazut brusc in ultimul an, sunt aproape de a atinge cel mai mic nivel posibil.

„Memoriile s-au vandut aproape de costul de productie in ultimele trimestre. Nu cred ca vor putea sa coboare mai mult”, a spus Don Carty.