- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Diverta: Am preluat librariile Noi, dar nu schimbam nimic

16 Apr, 14:54 • Redactia DailyBusiness
Grupul RTC a confirmat preluarea de catre divizia sa Diverta a pachetului majoritar de actiuni al librariilor Noi, cel mai mare importator de carte din Romania, cu un rulaj cumulat de 3,9 milioane euro in 2007.
Diverta: Am preluat librariile Noi, dar nu schimbam nimic

„Nu vom schimba nimic. Vom pastra brandul si conceptul de magazin de la Dalles, un loc cu o notorietate, istorie si incarcare sentimentala deosebita. Pastram si managementul pe care il preluam”, a declarat Octavian Radu, presedintele grupului RTC din care face parte Diverta.

Noi are librarii in Bucuresti in zona salii Dalles, de la Universitate, in zona Teatrului National precum si langa Hanul lui Manuc.

Printre recentele achizitii ale Diverta se numara un spatiu din fostul magazin Eva de pe Magheru, unde retailerul de carte, papetarie si IT va deschide in urmatoarele doua luni un nou magazin Diverta. Acesta se va invecina cu concurentii de la Carturesti.

„Prin aceasta achizitie, cota Grupului RTC pe piata de carte atinge probabil 25-30 de procente”, a mai spus Octavian Radu, presedintele grupului RTC.

Contactati de DailyBusiness, oficialii companiei nu au precizat ce procent din grupul Noi a fost cumparata de Diverta si nici la cat s-a ridicat valoarea tranzactiei.