Internet/New Media

După Elon Musk, și Zuckenberg vrea să dea oameni afară. Meta, compania mamă a Facebook, ar putea începe miercuri concedieri pe scară largă, anunță presa străină

07 Nov, 12:30 • Gabriela Andreescu
Criza economică actuală se anunță greu de gestionat pentru marile companii, care se văd strânse cu ușa. După ce Elon Musk a făcut concedieri masive odată ce a preluat controlul Twitter, iată că și proprietarul Meta se pregătește să concedieze o mare parte din personal
După Elon Musk, și Zuckenberg vrea să dea oameni afară. Meta, compania mamă a Facebook, ar putea începe miercuri concedieri pe scară largă, anunță presa străină

Meta, compania mamă a Facebook, ar putea începe miercuri concedieri pe scară largă, potrivit unui articol publicat de Wall Street Journal.

Disponibilizările ar putea afecta mii de angajaţi, se arată în articol, iar restructurarea forţei de muncă ar marca prima reducere majoră a numărului de angajaţi din istoria Meta.

La sfârşitul lunii septembrie, compania a raportat că are peste 87.000 de angajaţi.

Un purtător de cuvânt al Meta a refuzat să comenteze şi a făcut referire la comentariile lui Zuckerberg cu privire la venituri, de luna trecută.

”În 2023, ne vom concentra investiţiile pe un număr mic de zone de creştere prioritare. Asta înseamnă că unele echipe vor creşte semnificativ, dar majoritatea celorlalte echipe vor rămâne neschimbate sau se vor micşora în anul următor. În total, ne aşteptăm să încheiem anul 2023 fie cu aproximativ aceeaşi dimensiune, fie ca o organizaţie puţin mai mică decât suntem astăzi”, a spus Zuckerberg la acea vreme.

Wall Street Journal a raportat în septembrie că Meta plănuia să reducă cheltuielile cu cel puțin 10% în lunile următoare, parțial prin reduceri de personal.

Reducerile care se așteaptă să fie anunțate săptămâna aceasta urmează câteva luni de reduceri mai precise a personalului în care angajații au fost gestionați sau și-au văzut rolurile eliminate.

Meta, compania mamă a Facebook, ar putea începe miercuri concedieri pe scară largă
Meta, compania mamă a Facebook, ar putea începe miercuri concedieri pe scară largă

„În mod realist, probabil că există o grămadă de oameni în companie care nu ar trebui să fie aici”, a spus Mark Zuckerberg angajaților la o întâlnire la nivel de companie la sfârșitul lunii iunie.

Meta, la fel ca alți giganți ai tehnologiei, a făcut angajări în timpul pandemiei, pe măsură ce viața și afacerile au migrat mai mult spre mediul online. Compania a angajat peste 27.000 de salariați în 2020 și 2021, la care s-au adăugat alți 15.344 în primele nouă luni ale acestui an

Acţiunile Meta au scăzut cu 73% în acest an, la cel mai redus nivel atins de la începutul anului 2016, iar gigantul reţelelor sociale a înregistrat în 2022 cea mai slabă performanţă în cadrul indicelui S&P 500.

Dezvoltarea afacerii Meta pe multe piețe a stagnat pe fondul concurenței acerbe din partea TikTok, iar cerința Apple Inc. ca utilizatorii să opteze pentru urmărirea dispozitivelor lor a redus capacitatea platformelor de social media de a viza reclame.

Luna trecută, firma de investiții Altimeter Capital a spus într-o scrisoare deschisă către Mark Zuckerberg că Meta ar trebui să reducă personalul și să-și reducă ambițiile metaversului, reflectând nemulțumirea tot mai mare în rândul acționarilor.

Citește și: Panică pentru Mark Zuckerberg, angajații Facebook și investitori. Ce s-a întâmplat cu compania Meta

Cu mai mult de 15 ani experiență în domeniul jurnalismului și o pasiune pentru tot ce înseamnă actualități, știri, și tot ce se întâmplă relevant atât în țară, cât și pe plan extern. ... citește mai mult