- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

ECS Romania si-a propus sa creasca de 7 ori in trei ani inchirierile de PC-uri

16 Apr, 13:56 • Redactia DailyBusiness
ECS Romania, companie specializata in leasing imobiliar si managementul infrastructurilor informatice ale companiilor, filiala a BRD SocGen, si-a propus ca in 2008 sa atraga 100 de clienti pe piata locala, vizand o crestere de 7 ori a afacerii pana in 2010, a declarat miercuri Jaques Sorrel, presedinte director general al Grupului ECS.
ECS Romania si-a propus sa creasca de 7 ori in trei ani inchirierile de PC-uri

In 2008 compania si-a propus sa inchirieze 6.000 de calculatoare, iar pana in 2010 isi propune sa ajunga la un numar de 40.000 de calculatoare inchiriate. Compania are clienti de marime medie si mare.

ECS Romania este un joint venture realizat de BRD SocGen si compania franceza ECS. Compania are in prezent 10 clienti in portofoliu si un efectiv de trei angajati.

Sorrel a mentionat ca ECS a ales sa se extinda pe piata romaneasca datorita marimii si potentialului mare de dezvoltare al acesteia. „Estimam piata IT&C din Romania la 7 miliarde de euro si banzadu-ne pe ritmul anual de crestere ne asteptam ca in 4-5 ani valoarea acesteia sa se dubleze. Totodata, piata leasingului are un avant considerabil si se dubleaza in fiecare an”.

Compania isi propune sa ajunga unul din liderii pietei de profil din Romania, a declarat Patrick Gelin, presedinte BRD SocGen.

„Odata cu consilidarea pe piata romaneasca, compania s-ar putea extinde prin achizitia unui competitor sau ar putea recurge la dezvoltarea afacerii printr-un parteneriat strategic. Nu vom analiza insa aceasta oportunitate mai devreme de 2010”, a mai spus Sorrel.

Cu 34 de ani de experienta, grupul ECS are o cifra de afaceri de circa 1,8 mld. euro, 65 de centre in 16 tari si 12.000 de clienti.