- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Electrolux a pierdut 6,51 mil. $ in T1 pe fondul cererii reduse

29 Apr, 10:50 • Redactia DailyBusiness
Electrolux, al doilea producator de electrocasnice din lume, a afisat pentru primul trimestru o pierdere putin mai redusa decat prognozau analistii, insa anticipeaza un profit pe 2008 sub marja inferioara estimarilor, a scris presa internationala.
Electrolux a pierdut 6,51 mil. $ in T1 pe fondul cererii reduse

Electrolux a inregistrat in primele trei luni ale anului o pierdere inainte de dobanzi si impozite de 39 milioane coroane suedeze (6,51 milioane dolari), fata de un profit de 757 milioane coroane suedeze (126 milioane dolari), inregistrat cu un an in urma.

Pierderea a intervenit pe fondul cererii reduse de la inceputul lui 2008 si a costurilor de restructurare si de lansare de produse.

Rezultatele au fost putin mai bune decat indicau estimarile medii a 10 analisti, de 64 milioane coroane (10,6 milioane dolari), ca urmare a unui castig exceptional de aproximativ 130 milioane coroane suedeze (21,6 milioane dolari), provenit din vanzarea unor active imobiliare si care nu a fost inclus in previziunile analistilor.

Producatorul suedez de aspiratoare, masini de spalat, frigidere si congelatoare a avertizat pe parcursul acestei luni asupra faptului ca va inregistra pierderi in primul trimestru, insa si-a mentinut previziunile pentru intregul an.

Compania, prezenta si pe piata autohtona, detine pe langa Electrolux marci ca AEG, Zanussi si Frigidaire.