- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Epson Romania a inregistrat in S1 venituri in crestere cu 52%, la 7 mil. euro

10 Sep, 14:18 • Redactia DailyBusiness
Compania Epson Romania a anuntat miercuri venituri in crestere cu 52% dupa prima jumatate a anului, pana la 7 mil. euro, mizand in 2008 pe un volum de vanzari de 15 mil. euro, a scris NewsIn.
Epson Romania a inregistrat in S1 venituri in crestere cu 52%, la 7 mil. euro

„Ne mentinem dupa primele 6 luni obiectivul propus pentru intreg anul 2008, acela de a atinge un volum de vanzari de 15 milioane de euro, ceea ce presupune o crestere cu 15% fata de anul anterior”, a declarat miercuri Simona Decuseara, managerul de marketing si vanzari al Epson Romania.

Potrivit reprezentantilor companiei, pe segmentul de imprimante, incluzand si imprimantele multifunctionale, cota de piata inregistrata in prima jumatate a anului a fost de 14%, vanzarile totale Epson cifrandu-se la 44.000 de unitati.

Astfel, o evolutie buna au avut-o imprimantele matriciale, numarul de unitati vandute de companie ajungand la 17.500 de unitati ca urmare a cererii foarte mari in domenii precum cel financiar-bancar si guvernamental, a scris NewsIn.

De asemenea, segmentul multifunctionalelor cu jet a cunoscut o crestere importanta, inregistrand o cota de 13% in primul trimestru al anului, numarul unitatilor vandute fiind de 26.000.

Pe segmentul proiectoarelor, cota de piata a fost, potrivit studiului DTC, de 15% in trimestrul al doilea. Rezultatele obtinute pentru modelele Home Cinema se reflecta intr-o cota de 53%, pozitionand compania ca lider de piata al acestui segment, conform estimarilor proprii.

Potrivit reprezentantilor companiei, in ceea ce priveste planurile pentru perioada urmatoare, Epson isi va concentra atentia pe dezvoltarea anumitor segmente cu potential, precum cel al produselor dedicate mediului educational, al solutiilor pentru sistemul bancar, dar si pe zonele traditionale, cum ar fi imprimare si in special in zona foto si proiectoare.

„Estimam ca piata de imprimante va ajunge in 2008 la 700.000 de unitati. Tinta noastra este atingerea unei cote de piata de 10%, focusul pentru perioada urmatoare fiind pe cresterea ponderii Photo in vanzarile totale de imprimante inkjet, multifunctionale si singlefunction”, a afirmat Simona Decuseara

„Pe segmentul utilizatorilor individuali, ne putem astepta la o adoptare si mai larga a imprimantelor cu functii foto sau a celora cu functii de imprimare pe CD/DVD”, a adaugat managerul Epson.

Potrivit companiei, estimarea in privinta pietei videproiectoarelor pentru acest an vizeaza o crestere de aproximativ 20%, pana la nivelul a 25.000 de unitati, luand in considerare o rata de adoptie crescuta atat pe segmentul business cat si in zona consumer.

Obiectivul setat de companie pentru 2008 pe segmentul videoproiectoarelor este atingerea unei cote de piata de 20% in Romania.

Principalii concurenti pe piata locala sunt HP, BenQ sau Canon.

Compania Epson detine la nivel mondial o retea formata din 88.925 de angajati in 109 companii din toata lumea si face parte din corporatia japoneza Seiko Epson, infiintata in 1942.

Epson Europe B.V. are sediul in Amsterdam, fiind centrul zonal al grupului pentru Europa, Estul Mijlociu, Rusia si Africa. Epson Europe detine 2.400 de angajati.