- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Euroweb isi innoieste reteaua cu echipamente Juniper de la Infratel Net

07 Jul, 16:36 • Redactia DailyBusiness
Furnizorul de solutii de comunicatii integrate Euroweb Romania a achizitionat echipamente de telecomunicatii marca Juniper de la compania importatoare de echipamente IT Infratel Net, oficialii Euroweb urmarind astfel cresterea numarului de clienti pentru Internet si o mai mare stabilitate a retelelor.
Euroweb isi innoieste reteaua cu echipamente Juniper de la Infratel Net

Euroweb deserveste circa 1.500 de clienti, companii importante pe plan local sau multinationale, dar si reprezentanti ai segmentului SME & SOHO.

Proiectul, care urmeaza a se derula pe parcursul a 4 luni, este o continuare a colaborarii din 2006, cand Euroweb Romania si-a actualizat reteaua nationala cu platforme de routere din seria M furnizate de Juniper Network. Oficialii companiei nu au precizat la cat se ridica investitia in acest proiect, declarand doar ca „poate varia de-a lungul celor patru luni”.

Contractul semnat anul acesta vizeaza upgradarea capacitatii retelei nationale de la 1Gb la 10Gb. Upgradarea va permite diversificarea serviciilor oferite de Euroweb Romania clientilor sai pe platforma furnizata de Juniper Networks.

Astfel, se va instala cate un router MX480 in Bucuresti, Timisoara, Iasi, Cluj si Constanta. Router-ul M320 va fi upgradat cu interfete 10G, urmand ca apoi sa fie mutat de la actuala locatie, Timisoara, in Frankfurt, schimbare care va conduce la cresterea capacitatii de interconectare in Frankfurt la 2x10G.

Euroweb Romania este unul dintre jucatorii importanti ai pietei de telecomunicatii din Romania. Incepand cu anul 2005, actionarul principal al Euroweb Romania S.A. este Invitel Rt. Compania Invitel Rt. face parte din grupul Hungarian Telephone and Cable Corp., grup care detine una dintre cele mai mari infrastructuri proprii din Sud-Estul Europei.

Euroweb Romania estimeaza pentru 2008 afaceri de circa 11 mil. euro.