- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Gecad a calculat cati bani pierd companiile din cauza spam-ului

23 Apr, 15:24 • Redactia DailyBusiness
O companie cu 1.000 de angajati si salariul mediu brut de 1.000 de euro poate pierde lunar 33.000 de euro daca fiecare angajat petrece 10-15 minute zilnic pentru a sterge sau filtra emailurile nedorite, conform lui Radu Georgescu, presedinte al grupului de firme Gecad.
Gecad a calculat cati bani pierd companiile din cauza spam-ului

Spamul este o industrie cu putini angajati si multi colaboratori, spun reprezentantii Gecad. Conform SpamHaus.org, pentru 80% din volumul total de spam generat in Statele Unite si Europa sunt responsabili maximum 200 de spammeri „profesionisti”. Restul de 20% este asigurat de „colaboratori”, adica utilizatorii obisnuiti care nu au o cultura a comunicarii prin email.

„Mai grav este faptul ca multe companii doritoare sa isi promoveze produsele cu mijloace la indemana si ieftine dau bani pentru a cumpara baze de date de la spammeri sau chiar ii platesc pe acestia pentru a trimite ei insisi mesajele nesolicitate. Aceste companii insa nu constientizeaza ca spamul le aduce mari deservicii, le plaseaza intr-o lumina complet nefavorabila si ca risca sa fie actionate in judecata si sa plateasca daune utilizatorilor spamati”, a adaugat Radu Georgescu.