- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Gigantul Amazon, acuzat că a păcălit clienții să plătească serviciul de streaming. FTC a dat în judecată compania

21 Jun, 20:21 • Constantin Cristina
Amazon este dat în judecată de către Autoritatea americană din domeniul concurenței (FTC) pentru că a păcălit mai multe persoane să se aboneze la Amazon Prime.
Gigantul Amazon, acuzat că a păcălit clienții să plătească serviciul de streaming. FTC a dat în judecată compania

Amazon se confruntă cu probleme grave. Autoritatea americană din domeniul concurenței a acuzat retailerul online că și-a păcălit clienții să plătească abonamentul pentru serviciul Prime, a informat Reuters.

Citește și: Bill Gates, declarații surprinzătoare despre inteligența artificială: „Google și Amazon nu vor mai exista”

Gigantul Amazon, acuzat că a păcălit clienții să plătească serviciul de streaming. FTC a dat în judecată compania

Clienții sunt revoltați pentru că renunțarea la acel abonament a fost extrem de complicată. Așadar, FTC a dat în judecată gigantul și susține „Compania a indus în eroare milioane de consumatori să se aboneze, fără ştiinţa lor, la Amazon Prime”.

Abonații plătesc pentru serviciul de streaming 139 de dolari pe an pentru beneficii, cum ar fi livrare urgentă gratuită, video streaming și acces la 100 milioane de melodii.

Potrivit FTC, site-ul web al companiei utilizează, intenționat, „un design manipulativ, coercitiv sau înşelător al al interfeței cu utilizatorul pentru a păcăli consumatorii să accepte automat prelungirea abonamentului la Amazon Prime”.

Tot FTC este de părere că oamenii care au fost păcăliți de companie au întâmpinat dificultăți în ceea ce privește dezabonarea de la serviciul Prime, fiind nevoie să urmeze mai mulți pași.

Amazon
Amazon

Autoritatea a descoperit că retailerul online a apelat la o înșelăciune, deoarece procesul de anulare a abonamentului era denumit „Iliada”, fiind, de fapt, o referință la poemul epic al lui Homer despre războiul troian. Serviciul plătit Amazon Prime are peste 200 de milioane de abonați la nivel mondial.

FTC este la a 3 a acțiune în justiție cu referire la gigant, doar în ultimele săptămâni. Compania a acceptat să plătească 30,8 milioane de dolari pentru a soluționa acuzațiile că nu a șters datele cu privire la copii colectate de speakere-le Alexa şi că soneriile şi camerele sale Ring i-au spionat în mod ilegal pe utilizatori. Gigantul a respins acuzațiile formulate de FTC dar a fost de acord să încheie acorduri amiabile pentru a pune capăt acțiunilor în justiție.

Alte articole: Amazon anunță o nouă rundă de concedieri. 9.000 de angajați vor rămâne fără locuri de muncă